Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj na Brijunima

Više od 10 tisuća gledatelja na 13. sezoni Kazališta Ulysses

Scena iz  “Shakespeara u Kremlju” Ive Štivičića
arhiva Ulysses
25.08.2013.
u 16:05

Ovogodišnji premijerni naslov – “Shakespeare u Kremlju” Ive Štivičića u režiji Lenke Udovički, pokupio je izvrsne kritike i oduševio publiku – predstava je gotovo deset noći zaredom bila rasprodana

Subotnjom izvedbom predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija”, završena je 13. sezona Kazališta Ulysses na Brijunima, koja je, sudeći po broju posjetitelja na predstavama i koncertima, bila jedna od uspješnijih dosad. Ovogodišnje izdanje Ulyssesa spektakularno je otvorila Zagrebačka Filharmonija “Salsom Filarmonicom”, a na samom početku igrala je kultna predstava “Kralj Lear”. Srpanjski program nastavljen je subverzivnom pjesničkom večeri s Borisom Dežulovićem, Predragom Lucićem, Milanom Rakovcem te mladim subverzivnim pjesnicima iz regije. Jedna od ovogodišnjih gošći na Ulyssesovom programu bila je i Amira Medunjanin koja je oduševila publiku koncertom “Sevdah u srcu Europe” i jazz obradama tradicionalnih balkanskih melodija.

Prošlogodišnja velika koprodukcija sedam kazališta iz regije – “Odisej” Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog s Ozrenom Grabarićem u naslovnoj ulozi igrala je krajem srpnja, dok je početak kolovoza obilježio ovogodišnji premijerni naslov – “Shakespeare u Kremlju” Ive Štivičića u režiji Lenke Udovički, koji je pokupio izvrsne kritike struke, ali i oduševio publiku – predstava je gotovo deset noći zaredom bila rasprodana.

“Shakespeare u Kremlju” koprodukcija je Kazališta Ulysses i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, a zasluge za njen uspjeh idu međunarodnom kreativnom timu predstave. Sezonu su kraju privele izvedbe “Pokojnika” Branislava Nušića za koju se, već tradicionalno, tražila karta više, te tri izvedbe predstave “Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija”.

U nešto više od 50 dana boravka na Brijunima, Kazalište Ulysses produciralo je 28 događanja, od čega 25 predstava, dva koncerta i jednu pjesničku večer, a gledali on je više od 10 tisuća posjetitelja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije