Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hipsterska drama

'Vis-A-Vis' smo snimili dok smo na Visu čekali snimanje ‘pravog’ filma

Nevio Marasović
Borna Filić/PIXSELL
06.03.2014.
u 15:56

Od danas na repertoaru vrlo dobra hrvatska drama, redatelja Nevija Marasovića

Od četvrtka u kina stiže i posljednji hrvatski film predstavljen na lanjskom pulskom festivalu, vrlo dobra, pomalo hipsterska drama “Vis-A-Vis” Nevija Marasovića. Film o “snimanju filma” govori o redatelju (Rakan Rushaidat) koji odlazi na Vis pripremati film sa svojim glavnim glumcem, dok on prolazi bolni ljubavni prekid, nastao je u stanci dok Marasović priprema svoj sljedeći film “Comic Sans“.

Dobri prijatelji

– Janko Popović Volarić koji bi trebao tumačiti glavnu ulogu u “Comic Sansu” i ja smo u jednom trenutku shvatili da nas do potencijalnog snimanja “Comic Sansa” dijeli još barem dvije godine, a jako nam se snimalo nešto filmski, pa smo ad hoc skupili ekipu, otišli na Vis i improvizirali scene između njega i Rakana Rushaidata. Jedino što smo na početku snimanja znali jest da snimamo neku vrstu filmu o redatelju koji radi na scenariju za svoj film “Comic Sans” i onda zove glumca kojeg želi za glavnu ulogu u tom filmu da ode s njim na Vis raditi na tom scenariju i da se njih dvojica uopće ne kuže da bi do kraja filma razvili nekakav “odnos”. Mislili smo da, ako snimimo nešto dobro i zanimljivo, možemo to dalje razvijati, a ako ne, zaboravit ćemo da se to snimanje na Visu ikad dogodilo. Srećom, dogodio se ovaj prvi slučaj! – kaže Marasović.

U vrijeme snimanja filma Janko Popović Volarić prolazio je svježi raskid s Jelenom Veljačom, a određene situacije u filmu upućivale su i na to da je Rushaidat zapravo alter ego Marasovića. U kojoj je mjeri “Vis-A-Vis” autobiografski film te dvojice dobrih prijatelja?

– Naravno da su očite neke poveznice sa stvarnošću u kojima smo autoironični, ali zapravo je puno manje biografskih elemenata nego što bi to netko pomislio gledajući film. Hajdemo reći da smo temeljili likove na nama (jedan je redatelj, drugi je glumac iz sapunica) i da smo koristili pravi scenarij filma “Comic Sans” koji zajedno razvijamo, ali osim što lik redatelja poput mene ima kuću na Visu, tu poveznice više-manje prestaju. Možemo reći da su likovi u filmu neka fiktivna luzerska verzija nekih od aspekata ličnosti Janka i mene – kaže Marasović i odgovara kada će napokon dugoočekivani “Comic Sans” krenuti u produkciju i postati njegov prvi film koji nastaje službenim sistemom kinematografije; naime, debi “Show Must Go On” i “Vis-A-Vis” nastali su bez potpore HAVC-a.

Zabavno i toplo

– “Comic Sans” pišem zajedno s Rakanom Rushaidatom koji u “Vis-A-Visu” glumi “mene” koji pišem isti scenarij – kaže. – To je prilično suludo. Zadnju verziju scenarija napisali smo baš jučer. U “Comic Sansu” glavni lik odlazi na otok Vis zajedno sa svojim otuđenim ocem kako bi zajedno pokopali djeda s kojim nisu imali kontakt više od trideset godina. Kroz niz dramatičnih i komičnih avantura otac i sin se bolje upoznaju. To će biti zabavna i topla karakterna komedija s elementima drame koja propitkuje kako smo postali ljudi koji danas jesmo i koliko obitelj i okolina oblikuje naš karakter. Budući da na tom scenariju radim već više od tri godine, nadam se da će to sve skupa ispasti dobro i zabavno!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije