Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igudesman & Joo

Virtuozni glazbenici i urnebesni komičari nastupaju u Lisinskom

igudesman & Joo 1
Foto: Julija Wesely
1/3
14.12.2011.
u 13:40

Svoju "Veliku noćnomornu muziku" izvode uz Simfonijski orkestar HRT-a, a gost je Andrej Puškarev

Violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo u glazbi su sjajni i strastveni virtuozi, u humoru potpuni luđaci, a u spoju jednog i drugog jedinstven i urnebesan glazbeničko-komičarski par. Nakon već nekoliko nastupa u Dubrovniku, a lani i u Splitu, te nakon ludog filma prikazivanog na HTV-u, ovaj dvojac će se u četvrtak 15. prosinca predstaviti i u Zagrebu. Na velikoj pozornici Lisinskog sa Simfonijskim orkestrom HRT-a izvest će spektakularnu simfonijsku verziju svoje komorne "Male noćnomorne muzike": "Veliku noćnomornu muziku" (Big Nightmare Music).

Osim što fantastično sviraju svoje, a i tuđe instrumente, oni majstorski parodiraju najpoznatije teme klasike i popa, a kad ih počnu spajati u nove skladbe, onda doista obaraju s nogu. Uz to, oni glume i plešu, u čemu će im se u Lisinskom pridružiti i violinistice iz Simfonijskog orkestra HRT-a. Na ovaj svoj prvi veliki zagrebački koncert Igudesman i Joo doveli su i pojačanje, fantastičnog ukrajinskog udaraljkaša Andreja Puškareva koji će nastupiti i u ulozi dirigenta.

Ako ovom glazbeno-komičarskom paru treba još koja preporuka, recimo i to da će Bečani uz njih dočekati Novu godinu u velikoj dvorani Konzerthausa. Na toj silvestarskoj paradi glazbe i smijeha gosti će im biti Julian Rachlin, Roger Moore, trubač Thomas Gansch, kontrabasist Georg Breinschmid i kabaretska glumica i pjevačica Nadja Maleh. U toj će noći rušiti i svjetski rekord s najvećim brojem violinistica koje su ikada na jednoj pozornici svirale i istodobno plesale. Obećavaju ih barem stotinjak.

Na koncert u Beč ne možete jer su karte već odavno razgrabljene. A ako ih niste čuli i vidjeli ni u Dubrovniku, ni u Splitu, najsrdačnije vam preporučujemo da požurite i uhvatite neku od ne još mnogo preostalih ulaznica za Lisinski. Osim što jamči sjajnu i pametnu zabavu, koncert u organizaciji Rotary klubova Zagreb, Gradec, Sesvete i Dora ima i plemenitu svrhu stipendiranja mladih i nadarenih studenata iz siromašnijih obitelji.


Komentara 1

OB
-obrisani-
18:14 16.12.2011.

Malo ste ipak pretjerali s komplimentima u ovom članku. Bilo bi zgodno pročitati utiske nakon koncerta. Po meni, sve skupa malo previše iskarikirano, na trenutke gadljivo kao da gledam koncertnu izvedbu filma Glup gluplji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije