Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGRAM MEDIA

Videoigre dobivaju status AV djelatnosti - i sredstva

video igrice
pixsell
22.10.2013.
u 12:18

Posebna je zanimljivost što će se ubuduće među interaktivnim AV proizvodima moći natjecati i videoigrice, i to ne samo one koje se vezuju uz neki film nego i posve samostalno

Danas će u Zagrebu biti održan tzv. infodan na temu \"Program Media – prije i poslije...\" na kojem će biti predstavljeni dosadašnji rezultati i biti održana tri okrugla stola. Program Media služi razvoju europske audiovizualne industrije i to je područje u kojem su hrvatski filmaši pri \"povlačenju\" novca iz fonda dosad pokazali puno veću umješnost nego u ostalim gospodarskim granama.

– Voljela bih istaknuti da su hrvatski filmaši na posljednjem natječaju 2012./2013. uspjeli osigurati ukupan iznos od 520.303 eura, odnosno 7,45 puta više sredstava povučeno je iz programa Media u odnosu na članarinu koju Hrvatska godišnje uplaćuje – kaže voditeljica Media Deska Hrvatske Martina Petrović.

Posebna je zanimljivost što će se ubuduće među interaktivnim AV proizvodima moći natjecati i videoigrice, i to ne samo one koje se vezuju uz neki film nego i posve samostalno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije