Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

Filmushka
Foto: Promo
1/2
20.03.2019.
u 13:38

Emotivno nabijena ratna drama Sobibor otvorit će Ruski filmski festival u kinu Europi 27. ožujka, a doznajte i koje ćete još filmove moći besplatno pogledati

Festival će otvoriti Sobibor, film snimljen prema istinitome događaju o teškoj sudbini Židova koje su nacisti zatvorili u zloglasni nacistički logor i hrabrosti zatvorenika da se pobune i pobjegnu iz ratnog pakla. Redatelj, scenarist glavni glumac filma je Konstantin Kabenski ,  a u Sobiboru, koji je snimljen prema istinitom događaju,  utjelovljuje Aleksandra Pečerskog, vođu pobunjenika i junaka. Časnik Crvene armije Pečerski u nacističkom je logoru Sobibor na istoku Poljske uspio organizirati zatvorenike i nakon pobune 1943. godine uspješno su pobjegli iz logora, no samo nekolicina ih je dočekala kraj Drugog svjetskog rata.  Pečerski je postao veliki heroj jer  je organizirao pobunu  u logoru smrti u kojem je bilo zarobljeno  i ubijeno više od 250.000 Židova.  SS časnika glumi Christopher Lambert. Njih 300 na čelu s Pečerskim uspjelo je pobjeći, a Nijemci su nakon toga uništili logor i njegovu mjestu posadili šumu.

 

Dobitnik  Zlatne palme

U zagrebačkom kinu Europa Večernji list i Veleposlanstvo Ruske Federacije u Zagrebu organiziraju Prvi ruski filmski tjedan „Filmushka“ ,koji će se održati od 27. do 31. ožujka 2019. godine. Prikazat će se i kultni sovjetski klasik Ždralovi lete iz 1957., koji je u Cannesu osvojio Zlatnu palmu, a o tom će filmu gledatelji imati prilike razgovarati s dr. Ivanom Peruško Vindakijević , profesoricom rusistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.  Legendarna sovjetska komedija Ljubav i golubovi nasmijat će vas do suza kao i recentnija komedija Yolki, koji je u Rusiji postao blockbuster. Radnja sportske drame Tri sekunde dočarava jedan od najuzbudljivijih sportskih događaja svih vremena - košarkaško finale SSSR-a i SAD-a na Olimpijskim igrama u Munchenu 1972. godine.

Za ljubitelje nogometa pripremili smo film Trener, koji prati sudbinu ruskog nogometnog reprezentativca koji je promašio penal i otad njegov život kreće u sasvim drugom smjeru... Ekranizacija ruskog klasika Ana Karenjina-sjećanja Vronskog,  Lava Nikolajeviča Tolstoja, tu epsku ljubavnu priču priču ispričat će iz perspektive grofa Vronskog.  Samo najbolje balerine svijeta imaju prilike zaplesati u Bolšoj teatru, a u istoimenom filmu gledatelji će imati prilike vidjeti koliko odricanja i žrtvovanja to zahtjeva.  Pokojni glumac Vjačeslav Tihonov svojom je karizmom oduševljavao žene diljem svijeta, a  njegova popularnost bila je na vrhuncu  dok je glumio dvostrukog tajnog agenta Otta von Stierlitza u seriji 17 trenutaka proljeća , pa su ga mnogi smatrali ruskim Jamesom Bondom.

Više doznajte na: www.vecernji.hr/ruski-filmski-festival/

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije