Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova i reprize

Verdijev "Nabucco" ponovno na pozornici riječkog HNK

nabucco
HNK Ivana pl. Zajca
12.02.2012.
u 13:21

Predstava u režiji Ozrena Prohića nakon subotnje svečane obnove igra se još 11., 13. i 14. veljače

Svečanom obnovom predstave u režiji Ozrena Prohića te pod vodstvom maestra Nade Matošević u subotu se na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca vratila popularna i kod publike omiljena Verdijeva opera "Nabucco". Sljedeće izvedbe na redu su 11., 13. i 14. veljače. Uz orkestar i zbor Opere, te članove Baleta, nastupa niz izvrsnih pjevača. Naslovnu ulogu babilonskoga kralja pjeva ruski bariton Jurij Nečajev, a bugarska sopranistica Gabriela Georgieva tumači Abigeille. Uz gosta iz Splita Ivicu Čikeša, domaće pjevačke snage predstavljaju Voljen Grbac, Kristina Kolar, Siniša Štork, Sergej Kiselev i Milica Marelja. Scenograf je Dalibor Laginja, a kostimograf Silvio Vujičić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
11:30 13.02.2012.

Čuj sused, ja ti to nemrem shvatit, bil sam jednom ko mali kod nas u HNK, znaš to ti je ona zgrada kaj ju je Franjo Josip otvoril, i gledal sam nekakvu operu. Tu su ti bile dve puce od jedno 100 kila kaj su celo vreme vikale i drekale jedna na drugu. Moja stara ti je tad dala dva cenera da to gleda, čuj za te nofce je mogla ostat doma i slušat tetu Jagicu i tetu Baru sa prvog kata kak se svađaju, a mogla si je i pustit nekaj da joj svira sa radija. Onaj cener sam mogel potrošit na burek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije