Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kino Europa

Želite li za vikend u kino Europa na ‘Veneciju u Zagrebu’?

Venecija u Zagrebu
Foto: Promo foto
1/15
03.03.2016.
u 09:49

Program ‘Venecija u Zagrebu’ treću će godinu zaredom na platno zagrebačkog kina Europa donijeti filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu!

U programu ovogodišnjeg izdanja ‘Venecije u Zagrebu’, manifestacije koja je rezultat suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, domaća će publika od 2. do 6. ožujka moći pogledati osam filmova prikazanih na posljednjem izdanju ovog prestižnog filmskog festivala u rujnu prošle godine.

Među njima će se naći i “divlje nepredvidljiv i senzualni triler” (Variety) ‘A Bigger Splash’ u režiji Luce Guadagnina, s Tildom Swinton u ulozi svjetski popularne rock glazbenice koja se u društvu partnera oporavlja od operacije glasnica u pitoresknom talijanskom mjestašcu. Mirna svakodnevica bit će prekinuta iznenadnim dolaskom njezinog kolege glazbenika i prijatelja (glumi ga sjajni Ralph Fiennes), a u nekoliko dana njihovo će druženje potaknuti stare uspomene, ali i strasti, te dovesti do sasvim neočekivanih situacija.

Nizu naslova pridružit će se i zanimljivo ostvarenje ‘Iščekivanje’ Piera Messine, u kojem glavnu ulogu tumači Juliette Binoche, kao i ‘Ana – Vama za ljubav’ Giuseppea M. Guadina, nagrađen na Mostri priznanjem Coppa Volpi za najbolju glumicu (Valeria Golino). 

Kao i prethodnih godina, predstavit će se i restaurirana verzija jednog od talijanskih filmskih klasika. Ovog puta to je film ‘Hoćemo pukovnike’ Marija Monicellija iz 1973. Tu je i jedno ostvarenje dokumentarnog žanra o službenoj papinskoj gardi – ‘Najmanja vojska na svijetu’ Gianfranca Pannonea

Među ovogodišnjim draguljima svakako valja istaknuti i ostvarenje talijanskog redateljskog veterana Marca Bellocchija, ‘Moja vlastita krv’ – mračan i enigmatičan film o uroti, izdaji i korupciji s dvije paralelne radnje smještene u 17. stoljeće i u današnjicu, kao i talijanskog kandidata za Oscara, film ‘Ne budi zao’ Claudija Caligarija koji u pomalo pasolinijevskoj maniri pruža uvid u život talijanske mafije u predgrađima Rima sredinom 1990-ih. 

Ulaznice po pojedinačnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti na blagajni kina Europa (Varšavska 3) ili online.

Želite li pogledati filmove ‘Moja vlastita krv’ i ‘Ne budi zao’?

Dobitnici ulaznica za petak, 04. ožujka su: Dragana Draženović, Jelena Majić, Iva Fercek, Mirjana Nikšić i Monika Alberti

Dobitnici ulaznica za subotu, 05. ožujka su: Antica Vulić, Lana Sertić, Roberta Jordan, Roko Marinković i Petra Jalšovec

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije