Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Veliko izdanje u svijetu popularne znanosti i kulture: Knjiga "Zašto je E=mc²?" Briana Coxa u pretprodaji prije rasprodanog nastupa u Lisinskom

EMC
13.03.2024.
u 12:07

Zagreb se priprema za jedan od najznačajnijih događaja u svijetu znanosti i kulture ove godine. Pred rasprodanim auditorijem koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, poznata znanstvena zvijezda, profesor Brian Cox, 9. travnja će održati svoje predavanje, a uoči tog događaja, zaljubljenici u znanost imaju priliku dublje zaroniti u tajne svemira kroz njegovu knjigu Zašto je E=mc²? (i zašto bi nas to trebalo zanimati), koja je sada dostupna u pretprodaji.

U svojoj knjizi, napisanoj u suradnji s Jeffom Forshawom, Cox istražuje kako temeljna načela fizike utječu na našu svakodnevicu. Ovo štivo nije samo za ljubitelje znanosti – ono je osmišljeno da bude pristupačno širokom krugu čitatelja, a nudi uvid u kompleksne koncepte na jednostavan i razumljiv način.

Što zapravo znači E = mc²”? Profesori Brian Cox i Jeff Forshaw kreću na putovanje do same granice znanosti 21. stoljeća kako bi raščlanili poznatu Einsteinovu jednadžbu.

Objašnjavajući i pojednostavnjujući pojmove energije, mase i svjetlosti, autori pokazuju kako ta jednadžba sadrži građu same prirode.

U tu svrhu postupno uvode čitatelje u svijet moderne čestične fizike, Velikoga hadronskog sudarača na CERN-u u Ženevi i potrage za Higgsovom česticom.

Knjiga Zašto je E=mc²? sjajno ilustrira način na koji moderni fizičari razmišljaju o prirodi i grade teorije koje postaju istinski korisne i naposljetku mijenjaju naše živote.

Istodobno, ona je podsjetnik da „u znanosti ne postoje univerzalne istine, samo pogledi na svijet za koje se tek treba pokazati da su pogrešni“.

U organizaciji Aquarius Recordsa, Coxov nastup u Lisinskom nije samo kulturni događaj godine, nego i pokazatelj sve većeg interesa javnosti za znanstvenu edukaciju i popularizaciju. Njegova sposobnost da znanost učini fascinantnom i inspirativnom poznat je diljem svijeta, a njegova predavanja privlače stotine tisuće posjetitelja željnih saznanja o najnovijim otkrićima o svemiru.

Cox, koji je tijekom svoje karijere postigao uspjeh ne samo kao fizičar nego i kao televizijski voditelj i glazbenik, poznat je po svojoj strasti prema edukaciji i sposobnosti da teorije i znanstvene koncepte učini dostupnima i razumljivima svima. Njegova turneja, koja obuhvaća predavanja u rasprodanim dvoranama diljem svijeta, svjedočanstvo je rastućeg apetita javnosti za znanstvenim sadržajem.

Za čitatelje u Hrvatskoj i šire, ova knjiga predstavlja priliku da se povežu u globalnom znanstvenom dijalogu i istraže temelje našeg univerzuma te se pripreme za Coxov nadolazeći nastup u Zagrebu. Njegova popularnost, potkrijepljena brojnim priznanjima i preko tri milijuna pratitelja na Twitteru, zajedno s uspješnim televizijskim serijama, čini ovaj događaj i knjigu nezaobilaznim dijelom kulturnog kalendara.

Knjigu možete kupiti u pretprodaji, po akcijskoj cijeni do 2. travnja 2024. godine. Dostupna je na ovom linku: https://stilus-knjiga.hr/proizvod/brian-cox-why-does-e-mc-2-and-why-should-we-care/

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije