Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA KONCERTNOG SPEKTAKLA

Večernji list vam ove jeseni otkriva bogatstvo autentične hrvatske narodne umjetnosti

ansambl LADO
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/9
19.08.2022.
u 16:42

Ne propustite folklorni događaj godine uz ansambl LADO

Šetajući Stradunom, Dioklecijanovom palačom ili povijesnim dijelom Trogira uživamo u poznatim hrvatskim primjerima s UNESCO-ovog popisa svjetske baštine. Dok jedemo neretvanske mandarine, istarski pršut ili varaždinsko zelje uživamo u proizvodima koji su upisani u Europski registar zaštićenih oznaka izvornosti. Ponosni na svoja kulturna dobra te proizvode Večernji list uz ansambl LADO pozivaju vas da istražite tradicijske plesove Hrvatske od kojih se neki nalaze na UNESCO-ovom popisu nematerijalne kulturne baštine.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Jedini profesionalni folklorni nacionalni ansambl više od sedam desetljeća marljivo radi na očuvanju i scenskoj interpretaciji hrvatske plesne i glazbene tradicije. Nakon pandemijske pauze ansambl LADO održao je niz domaćih i međunarodnih koncerata, a neki od nastupa ove godine bili su oni na EXPO Dubai 2020, na zajedničkoj turneji LADO i TANEC te s Nacionalnim ansamblom Sjeverne Makedonije.

Hrvatska publika moći će uživati u tradicijskim plesovima i pjesmama jer nam ovog listopada ansambl LADO i Večernji list spremaju plesni spektakl. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog postaje nezaobilazna postaja za narodni ples i pjesmu gdje će LADO izvesti neke od najpoznatijih koreografija i glazbenih brojeva iz tradicije ansambla duge 73 godine, ali nas očekuju i razni noviteti.

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Večernji list vas poziva da upoznate hrvatsku tradicijsku umjetnosti na plesnom koncertu ansambla LADO u utorak 11. listopada 2022.

Ulaznice potražite ovdje.

Za pretplatnike Večernjeg lista osigurali smo popust od 20% na redovnu cijenu ulaznice. Popust je moguće ostvariti na blagajni Lisinskog uz predočenje šifre pretplatnika.

Iskoristite posebnu pogodnost! Kupnjom ulaznice za plesni koncert Lado u organizaciji Večernjeg lista, za Vas smo osigurali posebnu ponudu za pretplatu na tiskano izdanje Večernjeg lista.

Pretplatite se na Večernji list za samo 6 kuna po danu (redovna cijena na kiosku iznosi 12 kuna).

Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Pretplatite se na Večernji list za samo 6 kuna po danu (redovna cijena na kiosku iznosi 12 kuna).

Aktivirajte svoju pretplatu putem e-maila: pretplata@vecernji.net ili pozivom na broj: 01 55 40 999.

Ponuda vrijedi do 31.10.2022.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije