Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN KAZALIŠTA - 24. STUDENOG

Večeras dodjela Nagrada hrvatskoga glumišta

24.11.2008.
u 14:44

Krajem godine već se tradicionalno biraju najbolji, najprestižniji ili jednostavno oni koji su obilježili tekuću godinu. Iznimka nije ni kazalište. Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU) objavilo je šesnaestu godinu zaredom Nagradu hrvatskoga glumišta koja će se večeras dodijeliti u zagrebačkom HNK-u.

I dok laureati nisu poznati, a kandidati s nestrpljenjem očekuju večerašnju dodjelu, poznato je da će nagrade za životno djelo dobiti velikani hrvatskog glumišta Nada Ruždjak i Božidar Violić.

Velikan režije
Božidar Violić dobio je nagradu za životno djelo na području drame, kao jedan od vodećih redatelja "na daskama koje život znače", koji je oblikovao hrvatski teatar u posljednjih pet desetljeća.

Naklon primadoni Nadi Ruždjak
Na području opere nagrada ide u ruke primadone Nade Ruždjak koja je postala zaštitni znak zagrebačkog HNK. Među nominiranima za najbolje predstave u cjelini ove godine su Kauboji Saše Anočića u izvedbi Teatra Exit iz Zagreba, Metastaze Ive Balenovića u režiji Borisa Svrtana i izvedbi Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba te Riva i druxi Milana Rakovca izvedena u koprodukciji Talijanske drame iz Rijeke i Istarskog narodnog kazališta u Puli.

Isječci iz Metastaza

Promotivni video predstave Kauboji

Kazališni spektakl vodit će pet dama hrvatskog glumišta: Maja Posavec, Ksenija Prohaska, Ecija Ojdanić, Barbara Nola i Barbara Vicković.

(mKm)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije