Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vampirska ljubavna priča na prvom mjestu na sjevernoameričkim kinoblagajnama

24.11.2008.
u 14:23

"Sumrak", vampirska ljubavna priča u kojoj se djevojka zaljubi u vampira, našao se na vrhu po zaradi na sjevernoameričkim blagajnama. Ovaj je uradak Catherine Hardwicke postavio svojevrstan novi rekord ostvarivši dosad najveću zaradu u prvom vikendu za film koji je režirala - žena.
Protekli je vikend ovaj film zaradio 70,6 milijuna dolara, a nastao je na temelju prvog od serije romana američke spisateljice Stephanie Meyer.

Prošlotjedni hit "Zrno utjehe" protekli je vikend proveo na drugom mjestu. Disneyjeva trodimenzionalna animacija Bolt, u kojoj su likovima glasove posudili John Travolta i Miley Cyrus, debitirao je na trećem mjestu zaradivši 27 milijuna dolara.

Glavne uloge u Sumraku imaju Robert Pattinson, poznat iz Harryja Pottera, u ulozi vampira, te Kirsten Stewart koja glumi štrebericu Bellu Swan.
Premijera filma, inače, pomaknuta je mjesec dana unaprijed, kako bi se premostila praznina do premijere filma "Harry Potter and the Half-Blood Prince", koji izlazi u ljeto 2009. godine.

Prijašnji rekord po zaradi filma u ženskoj režiji postavio je "Žestoki udar" redateljice Mimi Leder, koji je u prvom vikendu prikazivanja zaradio 41,1 milijun dolara što je Twilight bez muke srušio.

Nastavak filma na temelju druge knjige S. Meyer, New Moon, već je najavljen, a mogla bi ga ponovno režirati Catherine Hardwicke, koja je jedna od autorica filma Trinaest koji je i režirala.

(NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije