Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
filmski festival

Uz zvuke tambure i romske glazbe predzadnja večer SPFF-a

paklenica
Foto: SPFF
1/6
08.08.2013.
u 11:49

Predzadnji dan festivala prošao je u veselom raspoložnju, uz odlične filmove i delicije u izvedbi Zlatka Galla

Film ‘Šaban’ o kralju romske glazbe do suza je nasmijao prepuno kino Velike Paklenice. Na svojstven način duhovitim dosjetkama i pričom, isprepletenom njegovom glazbom ovaj romski umjetnik obogatio je sjajnu priču redatelja Miloša Stojanovića. Sjajan uvod u film o Šabanu bio je tamburaški intermezzo Berde Banda zbog čije je svirke publika ustala na noge i s njima zapjevala u glas. O ovom iznimno talentiranom tamburaškom orkestru publika Velike Paklenice pogledala je film ‘Sedam tamburaša čika Marka’ u režiji Davora Borića Bubija. Svirka ovih vrsnih tamburaša nastavila se i na partyju u Maloj Paklenici nakon projekcije filmova: ‘Big Bang Percussion’ te ‘Freddie Mercuy: The Great Pretender’.

Svi festivalski gosti častili su se delicijama u vrhunskoj izvedbi glazbenog kritičara I novinara Zlatka Galla u sklopu programa ‘Film & Food’. Tako su svi imali priliku uživati u pašticadi sa smokvama, kaparima i malvazijom. Na repertoaru zadnje večeri festival nalaze se filmovi: ‘Music Man Murray’, ‘Hugh Laurie: Down By The River’, ‘Why Amsterdam?’, ‘Coldplay’ te ‘Marko Brecelj: Priletni parazit, ali kdo je Marko Brecelj’ te proglašenje pobjednika.   

>>Osmogodišnji Frane na SPFF-u svira gitaru kao veliki!

>>Maksim Mrvica oduševio, Rundek rasplesao Paklenicu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije