Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fenomen
Povratak na članak

Uvod u feljton: 35 godina otkako je punk prepolovio povijest rocka

Trideset pet godina nakon pojave punka svijet definitivno više nije isti. Punk se uvukao u baš sve pore umjetničkog života, pa i u razne slojeve društvenog života, do te mjere da više nismo uvijek ni svjesni da je riječ o punku.

Komentari 6

OB
-obrisani-
22:44 03.06.2011.

Fuck this and fuck that ! Fuck it all the fucker .... Bodies - Sex Pistols

VL
OB
-obrisani-
23:29 14.05.2011.

Ma ... kad me prjatelj ošišao(onako pramen po pramen) i kad sam probušio uho zihericom ... nitko me nije htio ni saslušati nego sam doživljavao odbacivanje gdje god bi se pojavio. Sad čitam stvari od tipova koji se nisu ni orosili Punkom ali mudruju! ----\"Ever feel like you\'ve been cheated?\"---Johnny Rotten

VL
JD
Joy Division
14:56 05.06.2011.

Iggy Pop & The Stooges su počeli s punkom u SAD-u još krajem 60-ih....

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:34 28.02.2011.

Ma već mi je i od naslova toplo oko srca, a nakon par prvih rečenica počel sam se topit !!!! Pozdrav autoru članka, samo još više ovakvih tekstova umjesto kaj nas informirate jel Mica bila na \"brazilskoj\" depiaciji il je Maca naša novog dečka, a od Seke dečko ima veliki revolver....

VL
MA
mare0801
07:16 01.03.2011.

odlično započet feljton,očekujem i dobre nastavke.Nedavno sam u \"dahu\" pročitala Phill Strongmanovu povijest punka,\"Preetty Vacant\".Slušala sam punk,bar one odjeke koji su do nas u socijalzmu dopirali,ali nikad nisam na to gledala kao na vrlo zamršen i pokazati će se vrlolo utjecajan pokret,koji je bio definitivno više od glazbe.Kada u knjizi netko kaže,da bez pojave punka ne bi bilo ni rocka u budućnosti,na prvi pogled djeluje glupo i pretpotentno,ali sve mi se više čini i istinito.Punk je vratio rock među ljude i na ulicu,i uvjerio ih da i sami uz malo kreativnosti mogu raditi zapažene stvari i na neki način stvarati modu i glazbu.

VL
MA
mare0801
07:54 01.03.2011.

iz knjige \"preetty vacant\":te \"75 . čini se da je nekadašnji rock zauvijek nestao,glam tone u sve trivijalnije vode.Svu glazbu koju se smatralo dostojnom kritičkih osvrta stvaraju povlašteni mladi ljudi,stariji od dvadeset,pomno njegovani,u limuzinama i s klavijaturama vrijednima na tisuće funta.gospodarska je većina imala ulogu oponašati bolje od sebe i kupovati ulaznice za koncerte,kao i raskošno \'producirane albume koji su im se nudili.Rocku su oduzeti nedostojni korijeni i povezanost s prosvjedima.Budućnost je ležala u velikim korporacijama,sa strogim nadzorom,koje vode ljudi obrazovani u elitnim ustanovama,mrtvi,bezlični,dosadni,sve dok punk nije napokon okrutno prodrmao i oživio sedamdesete.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.