Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
'Uvijek sam najviše zastajala nad aktovima. To mi je uvijek bilo najuzbudljivije' Foto: Mara Bratoš

'Uvijek sam najviše zastajala nad aktovima. To mi je uvijek bilo najuzbudljivije'

U pravilnim ciklusima snimala je autoaktove. Počela je još kao studentica, a cijelog se ovog ljeta može razgledati njezina velika izložba 'Istina' u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik
03. kolovoza 2022. u 15:25 0 komentara 722 prikaza

U pravilnim ciklusima, svakih deset godina, snimala je Mara Bratoš autoaktove. Počela je još kao studentica i tada je, 1995. godine, nastao njezin prvi ciklus "Autoaktovi u šumi". Onda su, nakon nekoliko ciklusa, stigli trudnoća i rođenje kćeri. Oni su joj malo "pomrsili" brojenje godina, ali istovremeno su dali krila njezinoj mašti, promijenili način na koji gleda svoje tijelo i svijet oko sebe. Nakon toga su, od te prijelomne 2017. godine kada je snimila "Ljubav i život žene", nastali novi ciklusi fotografija. I opet je bila riječ o autoaktovima, ali ovog puta na fotografijama je bila prisutna i njezina kćer Pavla. Taj veliki opus, koji na jedinstven način priča priču o tome kako je biti žena, kako je živjeti i trajati u tijelu žene, cijelog se ovog ljeta može razgledati na velikoj izložbi "Istina" u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik. Ta je izložba bila tek povod za ovoj razgovor.

Prelog: Obitelj Horvat
podizanje djece
Izračunali smo troškove: Uzdržavanje djeteta do 18. godine košta gotovo pola milijuna kuna
Cracked and dry earth is seen on the banks of Le Broc lake
JULIJE DOMAC
Nikad čudnije ljeto: Glavna tema je grijanje, a stiže i nova kriza, žarište blizu Hrvatske
Tko je idući?
Inflacija je nezamisliva, nestaje struje, vode, lijekova, kruha: Svijet u dužničkoj krizi, neke zemlje već u bankrotu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.