Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Uvijek aktualna nemoć malog čovjeka u "Povišici" HNK Split

Povišica, HNK Split
arhiva VL
05.12.2010.
u 14:13

Prvu ovosezonsku dramska premijeru u splitskom HNK, je na Scenu 55 postavio redatelj Goran Golovko, a glavne uloge tumače: Anastazija Jankovska, Goran Marković i Alen Čelić

“Povišica” francuskog dramatičara Georgesa Pereca, prva ovosezonska dramska premijera u splitskom HNK, koju je na Scenu 55 postavio redatelj Goran Golovko, izazvala je velik pljesak i ovacije publike. Baš su oni glumce Anastaziju Jankovsku, Gorana Markovića i Alena Čelića nekoliko puta vraćali na pozornicu.

– Reakcija publike je fantastična. Super je to što sam radila na tako teškoj predstavi. Tekst je gotovo nemoguće zapamtiti, a gluma je jako fizički zahtjevna. Izmorila sam se, smršavjela, ne treba mi teretana – rekla nam je Anastazija Jankovska.

– Teški trenuci kroz koje smo prolazili tijekom proba zaista su se isplatili – zaključio je Goran Marković.

Bolnu i grotesknu poruku o nemoći malog čovjeka, koji se iz dana u dan priprema zatražiti povišicu od šefa, podcrtala je kostimografkinja Marija Žarak bezličnim, futurističkim crno-sivim kostimima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije