Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Ususret Valentinovu – Opera u Lisinskom

Ususret Valentinovu – Opera u Lisinskom
31.01.2019.
u 12:12

Glazbeni velikani mladoj publici predstavljaju najljepše ljubavne arije i duete iz operne literature

Ususret Valentinovu učenicima osnovnih škola od petog do osmog razreda Hrvatska glazbena mladež s Operom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i KD V. Lisinski predstavit će 5. veljače najljepše ljubavne arije, duete i prizore iz operne literature.

Veličanstvenim koncertom Opera u Lisinskom u čaroban svijet opernih ljubavi mladu će publiku uvesti solisti i orkestar zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem maestra Josipa Šege. Koncertnu izvedbu opere, najuzvišenije glazbene ekspresije koja sinergijski spaja pjevanje, glumu, orkestralnu glazbu, osebujnu kostimografiju, ples i zahtjevnu scenografiju, naracijski će pratiti Dražen Siriščević, redatelj, voditelj i jedan od najistaknutijih medijatora opere u Hrvatskoj, a ujedno i ravnatelj jedne od najboljih domaćih koncertnih dvorana.

Solisti, Ivana Srbljan, Siniša Hapač, Josipa Bilić, Ivan Šimatović, Tamara Felbinger Franetović, Stjepan Franetović, u pratnji orkestra izvest će djela najslavnijih opernih skladatelja, Mozarta, Saint-Saënsa, Puccinija, Wagnera, Gotovca, Verdija i Bizeta. Mladim će pre-teenagerima i teenagerima, u doba kada je jedna od najvažnijih životnih tema ljubav, mladenačka, platonska, uzvraćena ili neuzvraćena, biti uprizorene arije i dueti iz opera: Samson i Dalila, Lohengrin, Figarov pir, Don Giovanni, Ero s onoga svijeta, Carmen, Rigoletto…

Upravo opera ima, ne samo izrazito umjetničku, nego i ljudsku vrijednost jer kroz dramaturgiju i jedinstvenu glazbenu izvedbu može inscenirati svakodnevne ljubavne turbulencije na osebujan način što zna cijeniti mlada publika koja još uvijek svijet osluškuje nevino i otvorena srca. Iskustvo s vrhunskog koncertnog spektakla samo za mlade dugo se pamti jer je nekima to prvi doživljaj naše najljepše koncertne dvorane, nekima veliki prvi pljesak, a neki će tek postati ljubitelji opere i majstorske glazbene izvedbe.

Koncert se održava u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 5. veljače s početkom u 11:30 sati. Detaljne informacije o glazbenim programima za mladu publiku možete pronaći na www.hgm.hr mrežnim stranicama i društvenim mrežama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije