Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedlarovo djelo

Uspjeh filma o pismu koje je iz logora putovalo 43 godine

jakov sedlar
tomislav balija
07.02.2011.
u 19:32

Jakov i Dominik Sedlar snimili su dokumentarni film "Sudbina mi nije dala da odem"

Vali Ollendorff, nekoliko dana prije smaknuća u konclogoru Theresienstadt, napisala je sinu Ulrichu, koji je pred nacistima pobjegao u SAD, zadnje pismo. Ulrich je majčino pismo dobio – ali 43 godine poslije!

Ta je priča nagnala Jakova i Dominika Sedlara da snime dokumentarni film "Sudbina mi nije dala da odem".

Taj će film 8. veljače premijerno vidjeti i Izraelci u Tel Avivu. Scenarij je napisao Barry Morrow, dobitnik Oscara za "Kišnog čovjeka", tekst govore Liv Ullman i Martin Sheen. Do sada je film prikazan u dvadesetak zemalja, a na američkom PBS-u gledalo ga je 10 milijuna ljudi. Premijeri će nazočiti i hrvatska veleposlanica Zorica Matković.

Komentara 3

KU
kumajela
20:51 07.02.2011.

Bravo za Sedlara, zna on kako se radi posao.

OB
-obrisani-
20:30 07.02.2011.

Izrazito jaka ekipa. Svaka cast, nadam se da je i rezultat vrhunski. Potrebno nam je malo kvalitete.

SN
snovak45
21:51 07.02.2011.

Skeptičan sam nakon Sedlarova \"Četveroreda\". Uništio je veliku temu, a uradak mu je kao da ga je radio u osnovnoj školi. Takav gaf teško je zaboraviti unatoč \"Gospi\". Očekujem da će i novi Sedlarovi filmovi biti unatoč, a ne u skladu s \"Četveroredom\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije