Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moderna galerija

Uskoro simpozij o Ljubi Babiću u Modernoj galeriji

Babic2
Arhiva VL
24.02.2011.
u 14:45

O tome čime je sve našu kulturu i umjetnost zadužio Ljubo Babić govorit će se na simpoziju zakazanom za 21. i 22. ožujka

O tome čime je sve zadužio našu kulturu i umjetnost Ljubo Babić bit će riječi 21. i 22. ožujka na znanstvenom simpoziju na temu Babićevi doprinosi hrvatskoj umjetnosti i kulturi. Priređuju ga Moderna galerija i Društvo povjesničara umjetnosti, a održat će se u sklopu izložbe na prvom katu MG. Među mnogobrojnim prijavljenim izlagačima svoje će viđenje života i djela ovoga našega velikana dati dr. Ivanka Reberski, Igor Zidić, Tonko Maroević, Petar Prelog, Vinko Srhoj iz Zadra, Alena Fazinić iz Korčule itd.

– Velika izložba pod naslovom Ljubo Babić – Antologija ostaje otvorena do 10. travnja u Modernoj galeriji. Poslije Zagreba, izložba seli u Dubrovnik, u Umjetničku galeriju gdje će biti otvorena od 22. travnja do 29. svibnja 2011. Rezultat je to višegodišnje iznimno dobre suradnje dviju galerija koje svim silama nastoje suprotstaviti se pauperizaciji dalmatinske muzejsko-galerijske scene – kaže Biserka Rauter Plančić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije