Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijepor oko statuta

Uskladite izmjene i dopune Statuta HNK-a sa stajalištem zagrebačkog Ureda za kulturu

19.02.2014., Zagreb - Kvartovska tribina Vecernjeg lista za Gradsku cetvrt Novi Zagreb - zapad.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
03.11.2014.
u 15:36

Grad Zagreb nezadovoljan je zbog ovlasti intendanta koji ne mora raspisati natječaj za pomoćnika ako će taj posao sam obavljati

Zagrebački Ured za kulturu, obrazovanje i sport ima primjedbe na Odluku o dopunama i izmjenama Statuta HNK-a koji je 17. listopada donijelo Kazališno vijeće HNK-a, a odobrilo Ministarstvo kulture.

U dopisu koji je pročelnik ureda Ivica Lovrić 24. listopada poslao intendantici Dubravki Vrgoč i Kazališnom vijeću HNK-a, izražava se nezadovoljstvo što predložena izmjena članka 40. Statuta intendantu daje ovlasti vezane za odlučivanje o imenovanju pomoćnika intendanta te vršitelja dužnosti pomoćnika intendanta što je, prema Zakonu o kazalištima, u nadležnosti Kazališnog vijeća.

Ovlasti intendantice

"Prema predloženoj izmjeni članka 40. Statuta (članak 5. Odluke – nomotehnički je neusklađen) intendant nije u obvezi raspisati natječaj za pojedine pomoćnike ravnatelja utvrđene Statutom ako odluči da će poslove iz nadležnosti pojedinog pomoćnika intendanta sam obavljati te o svojoj odluci obavještava Kazališno vijeće. Predloženom je izmjenom propušteno obuhvatiti sve slučajeve u kojim, utemeljeno, prema postojećoj odredbi članka 40., Kazališno vijeće na prijedlog intendanta imenuje vršitelje dužnosti pomoćnika intendanta (poslovnog ravnatelja te ravnatelja Opere, Drame i Baleta)", navodi se u Lovrićevu dopisu.

U zagrebačkom Uredu čude se i zbog proširenja kruga pomoćnika intendanta uvođenjem funkcije rukovoditelja službe tehnike HNK-a.

"Za pomoćnika intendanta – rukovoditelja službe tehnike, za razliku od drugih pomoćnika, ne određuju se uvjeti koje treba ispunjavati osoba koja se imenuje na to radno mjesto", piše Lovrić.

A konzultacije?

Lovrić će čudi i da njegov Ured nije unaprijed konzultiran o izmjenama i dopunama Statuta te poziva Kazališno vijeće i intendanticu da odluku u novom Statutu usklade s mišljenjem zagrebačkog Ureda. Pritom podsjećaju i na rokove, jer konačnu odluku o novom Statutu uime Zagreba donosi Skupština grada. 

>> Statut na čekanju zbog ovlasti Dubravke Vrgoč

>> Javni natječaj u HNK ili javna tajna hrvatskog birokratskog apsurda

Komentara 2

B7
b7
06:37 04.11.2014.

Lovrić se pravi lud??Čemu se on čudi ? pa to se već mjesecima priča na razne načine i na raznim razinama a baš sad kad nema Mikija svi se čude !Može ona biti tri u jedan , treba joj too što prije omogućiti, zašto Lovriću nemate povjerenja u jednu damu koja je već dokazala svoje znanje u uspješnom poslovanju KAKO UMJETNIČKOM TAKO I FINANCIJSKOM ..

IV
IvanXXIII.
16:05 03.11.2014.

Frka je, vidim. A ne vidim sljedeće: Zašto Vrgoč intendantkinja ne bi sama sebi bila pomoćnica u svim trima kategorijama (Drama, Balet, Opera) kad njoj je "samo nebo granica"? Do neba još koji metar, i to ti je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije