Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Upravo izašlo "Kopile Istanbula" turske književnice Elif Shafak

Kopile Istanbula,  Elif Shafak
arhiva VL
02.03.2011.
u 12:25

Autorica je u ovom romanu istkala priču o Istanbulu i njegovim stanovnicima, o njegovim bojama, mirisima i okusima, ali i o tajni koju krije

Poneseni zanimanjem koje su kod domaćih TV gledatelja izazvale turske sapunice, ali i mnogo ozbiljnijom popularnošću djela turskog nobelovca Orhana Pamuka, hrvatski izdavači traže i turske romane koji bi polučili (barem sličan) komercijalni učinak. Na tom je tragu zagrebačko Znanje u svom novom kolu Knjige dostupne svima izdalo roman "Kopile Istanbula". 

Domaća čitalačka publika već ga je srela u  izdanju nakladničke kuće Hena.com, a riječ je o romanu turske književnice Elif Shafak rođene 1971. u Strasbourgu u Francuskoj.  Ona je nagrađivana i jedna od najčitanijih turskih autorica, a u ovom je  romanu istkala priču o Istanbulu i njegovim stanovnicima, o njegovim bojama, mirisima i okusima, ali i o tajni koju krije.

"Kopile Istanbula" dojmljiv je, duhovit i dramatičan roman o dva naroda, turskom i armenskom, i dvije obitelji koje su povezane mračnom tajnom iz prošlosti više nego što i jedna od njih može naslutiti. To je roman o sjećanju i zaboravu, o prošlosti i sadašnjosti u kojem se isprepliću tradicija i suvremenost.

Komentara 1

DU
Deleted user
13:28 05.03.2011.

obično piskaranje bez ikakve literarne vrijednosti, koje svu slavu \"zaslužuje\" kačeći se na politiku, baš kao jergović kod nas. uspoređivati ovo s pamukom uvredljivo je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije