Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Universe Dance Crew iz Zagreba još jednom ruši plesne granice novim projektom „The Batman“

Universe Dance Crew
Foto: Universe Dance Crew
1/4
24.01.2023.
u 10:27

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog plesno-filmskog projekta „Squid Game“, plesna skupina Universe Dance Crew iz Zagreba osmislila je još jednu plesnu priču.

Tema nove plesne priče proizašla je iz filma The Batman (2022.) gdje glume Robert Pattinson i Zoe Kravitz koji je ujedno proglašen jednim od najboljih filmova 2022. godine. Film je ispunjen misterijom i napetošću što je glavni koreograf, Matej Meić, prenio u njihovu priču i samu koreografiju The Batman projekta.

Matej je bio inspiriranim filmskom pričom The Batman te odlučio napraviti plesnu verziju filma u kojoj se pojavljuju svi ključni likovi iz filma.

- Film The Batman sam morao pogledati pet puta u kinu da bi shvatio što zapravo želim izrealizirati iz svega toga. Nisam samo gledao film zbog glavnog fiktivnog lika, nego radi same produkcije. Način na koji je sve to snimljeno, svjetla te muzika koja je po meni imala najveću i najbolju ulogu u cijeloj priči jer je ta cinematična, orkestrealna glazba još više pridonijela cijeloj scenografiji, apsolutno svakom kadru. Film je, kako bi mi rekli, jedan veliki masterpiece.

Foto: Universe Dance Crew

- Oko četiri mjeseca smo imali pripreme za cijelu scenografiju, naručivanje kostima iz drugih zemalja, priprema lokacija, 50-ak plesača, pazili smo na svaki detalj iz filma i pretvorili sve to u plesnu priču. Sve sam to uspio izrealizirati radi odličnog tima kojeg sam imao. Sveukupno 50-ak plesača sudjelovalo je u plesnom videu, a u sam projekt The Batman uključeno je 100tinjak osoba.

Kako bi se dočarao realan karakter likova, korišteni su kostimi i rekviziti slični onima iz filma. Plesni projekt The Batman sastoji se od 6 filmsko-plesnih videa koji se temelje na priči samoga filma.

Foto: Universe Dance Crew

Sve započinje uvodnim videom “INTRODUCTION“ koji prikazuje uvodne scene filma.

Drugi video “TRAIN GANG“ predstavlja prvu bandu koja se pojavljuje na početku filma. Banda kao takva ne pokazuje milost ni pred kim, no stvari se znatno mijenjaju kada ih dočeka poruka.

U suradnji sa zagrebačkim klubom “The Secret“, treći video prikazuje kako živi jedan od najvećih zločinaca, “PENGUIN“.

Četvrti video “CATWOMAN“ predstavlja alter ego Seline Kyle koja je spremna napraviti što god je potrebno da vrati Anniku, svoju cimericu.

Foto: Universe Dance Crew

The Riddler u petom videu prikazuje svoj opsesivan plan i zagonetke kako bi dokazao svoju moć nad Batmanom.

U zadnjem videu sudjeluje 50-ak plesača i s plesnim dijelom završavaju cijelu sagu. Iz prijašnjih videa pojavljuju se svi glavni likovi koji sa svojim “bandama“ plesno pokušavaju nadjačati Catwoman što i uspjevaju te se pri završnici plesnog videa iz tame pojavljuje glavni lik “The Batman“.

PLESNI VIDEO:

Matko Šašek a.k.a. Koolade hrvatski je glazbeni producent, tekstopisac, inženjer glazbe koji je dio ovog velikog projekta. Koolade je za plesnu skupinu Universe napravio glazbu u svom stilu kako i odgovara plesnoj skupini. Hrvatski producent iza sebe ima puno suradnji kao što su: Edo Maajka, Tram 11, Bolesna Braća, El Bahattee i mnogi drugi. Glazba koju je isproducirao za zagrebačku plesnu skupinu zove se “Badman“ te ju možete poslušati na svim njegovim profilima društvenih mreža.

Cijeli projekt snimao je i montirao Filip Šarić. Sa svojim radom, savjetima, pouzdanošću, Filip itekako doprinosi svim plesnim i pjevačkim projektima koje je i sam snimao ili montirao. “The Batman“ projekt mu se posebno svidio radi same kinematografije koja je izvedena u filmu te je jedva čekao to prenijeti u jednu plesnu priču.

- Jedva čekamo Filipa vidjeti u nekim budućim svjetskim projektima jer smo svi koji smo surađivali s njime, itekako sigurni u to. Ovaj projekt i je toliko značajan, kvalitetan jer iza njega stoje kvalitetni ljudi kao što je Filip Šarić, kaže Matej.

Plesna skupina Universe iz Zagreba neće stati na ovom projektu. Cilj im je i dalje raditi velike stvari kao što se rade i van Hrvatske. Projekt “The Batman“ čini ih jedinom plesnom skupinom u svijetu koja je na ovakav način uspjela dočarati sam film.

Plesnu priču inspiriranu filmom The Batman pogledajte u sljedećem videu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije