Naslovnica Kultura Kazalište

Umro ugledni hrvatski teatrolog i pisac Nikola Batušić

Profesor emeritus zagrebačkog Sveučilišta, akademik, ugledni teatrolog, ali i talentirani pisac Nikola Batušić umro je u Zagrebu u 72. godini nakon teške bolesti.
22. siječnja 2010. u 16:00 0 komentara 113 prikaza
'KULTURA KRLEZINA NAGRADA  GORANU TRIBUSONU SNIMIO:M.LISANIN NIKOLA BATUSIC'
Foto: 'Photoshop'

Profesor emeritus zagrebačkog Sveučilišta, akademik, ugledni teatrolog, ali i talentirani pisac Nikola Batušić umro je u Zagrebu u 72. godini nakon teške bolesti. Kazališni Zagreb ostao je bez svoga lucidnog i samozatajnog kroničara i jednog od najcjenjenijih hrvatskih intelektualaca koji je književnu kritiku zadivio autobiografijom “Na rubu potkove”.

Unuk Branka Gavelle bio je veliki poštovatelj, ali i poznavatelj Krležina djela, a napisao je niz hvaljenih i nagrađivanih knjiga kao što su “Povijest hrvatskoga kazališta” ili “Starija kajkavska drama”. Snažno je utjecao na život Akademije dramske umjetnosti, ali i na cijelu teatrološku struku u Hrvatskoj, no nije bio samo profesor nego i odgajatelj brojnih generacija hrvatskih kazalištaraca.

RECEPT ZA SAVRŠENI GRILL
Jeste li znali čemu služi daska za dimljenje: Meso s roštilja dobit će sasvim novu notu okusa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.