Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pionir horora i sf-a
Povratak na članak

Umro Ray Bradbury, kultni pisac SF-a i Fahrenheita 451

Bio je plodonosan pisac, jedan od pionira žanrova horora i znanstvene fantastike, a iza sebe je ostavio pozamašnu kolekciju od 600-injak kratkih priča te romane poput Marsovskih kronika i Ilustriranog čovjeka

Komentari 2

DU
Deleted user
21:17 06.06.2012.

R.I.P. Ray Bradbury ... The best of his writhings for me was the Something Wicked This Way Comes ... Thank You! for putting in books and on paper so splednidly what was and is in my mind, too.

VL
Avatar prgavi
prgavi
15:40 07.06.2012.

"a tome najbolje svjedoči činjenica da je svoja djela od ranih dana pisao isključivo na pisaćoj mašini" ~~~~~~~~~~~~~~~~ Poznavao sam nekolicinu starijih ljudi, koji su se sluzili kompjuterima (zadnjih dvadesetak godina, ali kada bi doslo do *pisanja* to bi cinili iskljucivo na pisacim masinama... Jedan tako tipican i drag zvuk, koji je skoro (posve neprimjetno) nestao iz nasih zivata... Nema tome tako davno, bio sam u posjeti kod jednog dragog (i starog pisca), par dana kasnije, dobio sam pismo od njega, u kojem mi zahvaljuje na posjeti... citajuci ga, znao sam da je to vjerovatno posljednje pismo od njega, a time i 'kraj' ere, drzanja u mojim rukama 'trodimezialnog' papira, tipkanog na pisacoj masini... R.I.P. Ray Bradbury! Nije li on napisao ~ Tengo el alma empapada por la lluvia?!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.