Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak glazbenika

Umro peterostruki oskarovac John Barry, skladatelj Jamesa Bonda

John Barry
AFP
31.01.2011.
u 11:52

John Barry poznat je po radu na filmovima Ples s vukovima, Moja Afrika i serijalu James Bond

Preminuo je John Barry, filmski skladatelj i osvajač pet Oscara za svoj rad, najpoznatiji po glazbi korištenoj u filmovima Born Free, Moja Afrika i serijalu James Bond

Za Bonda je s kolegama skladao i glavnu glazbenu temu, a među ukupno 11 filmova iz serijala za koje je skladao glazbu ističu se Goldfinger i Samo dvaput se živi.

Osim Oscarima, koje je primio za filmove Chaplin, Ples s vukovima, Moja Afrika, Mary, Queen of Scots, The Lion in Winter i Born Free, u karijeri je osvojio 11 Zlatnih globusa, tri Grammyja, dva Emmyja, pet BMI nagrada i četiri nagrade BAFTA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije