Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IN MEMORIAN

Umro Božidar Gagro, povjesničar umjetnosti i diplomat

gagro
arhiva
26.10.2009.
u 17:02

Povjesničar umjetnosti i diplomat Božidar Gagro umro je u Zagrebu u 71. godini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, 20-ak godina bio predavač na kolegiju moderne umjetnosti FFZ-a.

Povjesničar umjetnosti i diplomat Božidar Gagro (Hodbina, Mostar, 1938.) umro je u Zagrebu u 71. godini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, 20-ak godina bio predavač na kolegiju moderne umjetnosti FFZ-a, napisao je brojne stručne radove.

Od 2001. biva hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj, Maroku i Vijeću Europe, zatim zamjenikom ministra vanjskih poslova RH, predstavnikom za UNESCO... Pokrenuo je ciklus velikih izložbi u Zagrebu: Pisana riječ u Hrvatskoj, Zlatno doba Dubrovnika, Meštrovićevu retrospektivu i druge. Posljednji ispraćaj je danas u 11.40 na zagrebačkom krematoriju.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:04 26.10.2009.

Nek ti je vjecni pokoj i pocivao u miru Bozijem.\"Hvala VL koji ti pokloni sedam redaka,ali ne zamjeri,zato su necaku Ivica Pasalica skoro cijelu stranicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije