Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 87. godini

Umrla balerina Gorjana Raunig, solistica Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu

HNK Split
28.11.2023.
u 13:30

Umirovljena solistica Baleta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, u kojemu je plesala od 1958. do 1978. godine, Gorjana Raunig umrla je u 87. godini, izvijestilo je splitsko kazalište.

U 87. godini preminula je slavna balerina Gorjana Raunig, javili su iz Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu u kojem je Raunig provela 20 godina svoje karijere. 

Gorjana Raunig r​ođena je 28. ožujka 1937. go​dine​ u Šibeniku. Isprva se plesom bavila amaterski, a  nakon toga školovala se kod Ane Roje i Oskara Harmoša.​ 

Plesala je u bijelim baletima i u baletima domaćih skladatelja Luke Sorkočevića, Dragutina Savina, Silvija Bombardellija, Krešimira Baranovića i Frana Lhotke,a osobito se istaknula kao Carmen u baletu Rodiona Ščedrina.​

Pokopana je na splitskom Gradskom groblju Lovrinac. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije