Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski barokni ansambl

Umjesto u HGZ-u, nedjeljni barokni koncerti od sada u Kerempuhu

Hrvatski barokni ansambl
Foto: Boris Berc
24.10.2021.
u 15:23

Ljubitelje barokne glazbe i poklonike ansambla pod vodstvom Laure Vadjon na novom mjestu od večeras čekaju atraktivni programi i solisti, kao i sjajna nova sezona 2022. godine

Hrvatski glazbeni zavod zbog velike i temeljite obnove povijesne zgrade u Gundulićevoj ulici ovaj mjesec zatvara svoja vrata. Zbog toga će ansambli koji su svojim ciklusima tradicionalni vezani uz tu najstariju zagrebačku i hrvatsku koncertnu dvoranu morati potražiti nove pozornice. Među njima je i Hrvatski barokni ansambl čiji poklonici i već dvadeset godina vjerni pretplatnici neće morati ići daleko do novog mjesta na kojem će uživati u vrhunskim izvedbama skladbi baroknih majstora. Umjesto HGZ-a, novo će mjesto nedjeljnih baroknih večeri uz HRBU biti doslovno iza ugla, u Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Prvi koncert u novom privremenom domu Hrvatski barokni ansambl održat će večeras, 24. listopada s početkom u uobičajenih 20 sati. Gostujući umjetnički voditelj programa naslovljenog "Florilegium" i solist na baroknom trombonu bit će Tin Cugelj, a publici će biti predstavljen čitav niz više i manje poznatih imena barokne glazbe iz čitave Europe: Usper, Gabrieli, Vincentino, Riccio, Grillo, Picchi, Schein, Vierdanck, Merulo, Kempis, Maschera...

Sljedeći koncert u Kerempuhu na rasporedu je 12. prosinca i pod naslovom "One & Only JSBach" bit će posvećen jednom, jedinom i najvećem baroknom skladatelju Johannu Sebastianu Bachu, sa solističkim nastupima Ane Benić Šalinović na traverso flauti, Stjepana Nodila na oboi d'amore, Pavla Mašića ne čembalu te Laure Vadjon, umjetničke voditeljice ansambla, na violini.

Tim će koncertima biti okončana koncertna godina i sezona Hrvatskog baroknog ansambla, koji u Kerempuhu najavljuje i sljedeću sezonu koja će početi 30. siječnja 2022. koncertom "Magna Mater Austriae" pod umjetničkim vodstvom sjajnog mladog flautista i gambista Maura Colantonija. Program "Bach Family" 27. veljače vodit će slavna violinistica Mimi Mitchell, uz sudjelovanje kontratenora Franka Klisovića, a 3. travnja u programu prikladno i opravdano nazvanom "La Diva" gostuje proslavljena hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić. Tematski osmišljene i podjednako atraktivne programe i goste HRBA će predstaviti u Kerempuhu predstaviti publici i na preostala tri koncerta svoje sezone 2022., a kako i gdje nabaviti pretplatničke ulaznice, uz sve ostale informacije, saznajte na internetskoj adresi hrba.hr.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije