Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Ulja i akrilici na platnu 'Od prirode do vizije' u doajenke kolorizma u Studiju MG Josip Račić

Izlaže se 18 ulja i akrilika na platnu - podsljemenskih pejsaža te slike autoričinih pejsažnih reminiscencija s dugih krstarenja Jadranom
07. listopada 2014. u 08:15 1 komentara 230 prikaza
Vesna Sokolić Zima
Pogledajte galeriju 1/4

Izložba Vesne Sokolić "Od prirode do vizije" otvara se u četvrtak u Studiju Moderne Galerije "Josip Račić" u Margaretskoj 3. Izložba je posvećena devedesetogodišnjoj slikarici Vesni Sokolić, doajenki kolorizma i sedamdeset godina njenog likovnog stvaralaštva. Izlaže se 18 ulja i akrilika na platnu - podsljemenskih pejsaža te slike autoričinih pejsažnih reminiscencija s dugih krstarenja Jadranom.

U predgovoru kataloga dr. Ivanka Reberski o slikarici Vesni Sokolić između ostalog je napisala: "Izvan bučnih magistrala, bez velike pompe, u tišini dakle, smireno je sazrijevalo slikarstvo Vesne Sokolić, svojstveno profilirano u znaku kolorističkih transformacija. Ta vremešna doajenka hrvatskog slikarstva, koja duboko zagazivši u poštovanja vrijednu životnu dob još nije odložila kist, svojom neugasivom stvaralačkom energijom mogla bi zasjeniti mnoge.

vatromet boja, nepretenciozna igra skladova i dinamičkih ritmova njene palete impulzivno širi optimizam, iako ona, kako jednom davno reče, u životu nije optimist. Tajna te danas već toliko rijetke, gotovo odumiruće svojstvenosti njezina kolorističkog izričaja jest u tome što ona voli slikati i veseli se boji, pa ti njeni radosni susreti s bojom odjekuju i na slikama."

Izložba traje do 26. listopada.

>> Izložba hrvatska taktilna keramike gostuje u Poljskoj

 

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • Blender:

    Djecje posla, daleko ste vi od umjetnosti a ako je ovo nesto o cemu i novine moraju pisati onda ste stvarno jad i bijeda!!!