Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetničke slobode
Povratak na članak

Ugrožavaju li umjetni falusi psihu djece koja idu u kazalište?

Pripadnici različitih riječkih vjerskih zajednica i nevladinih udruga bune se protiv opscenosti komedije “Lizistrata” i pojavljivanja djeteta u toj predstavi.

Komentari 4

Avatar punkufer
punkufer
19:29 12.03.2010.

Prvo, zakon je očito prekršen i to po dvije osnove. Gdje je dječja pravobraniteljica???? Drugo, nije niti najmanji problem napraviti uvredljivo i provokativno \"umjetničko\" djelo - to rade slabi umjetnici i loši pisci kako bi postigli da se za njihih čuje. Provokacija je alat lošeg umjetnika i način da se, umjesto kvalitetom, pažnju privuče uvredom ili čak zlostavljanjem djeteta. Jadno, zapravo.

VL
OB
-obrisani-
18:25 12.03.2010.

Ja mislim da je to ipak previse za djecu od 9 godina. Umjesto falosa dajte im oruzje u ruke i nitko se vise ne ce buniti. PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
23:31 12.03.2010.

Da, nešto,što je prirodno, je za djecu previše i preprosto dok, kad ih se u školama uči da postanu roboti, bez vlastitiga stava, te da slijepo vjeruju ono što im indoktrinirani učitelji i profesori zbore i da ne propitkuju previše, dok ih uče da se svaka greška kažnjava, dok ih crkva udaljava od duhovnosti i nudi im život, ali tek kada umru, dok se to sve radi našoj djeci i još puno, puno više, svi ćutimo kao zaliveni i bez ispaljenog metka predajemo njihova tijela i njihove duše \"institucijama\", i sami ih ubjeđujemo da je to je sve prirodno i tako mora biti. Da, samo \"malo sutra\".

VL
JU
juma
17:34 17.03.2010.

Priznajem da nemam pojma o cemu se u predstavi radi, ali ako se dijete pojavljuje u scenama s razgolicenim muskarcima ili s umjetnim falusima, moglo bi se reci kako se radi o vjesto upakiranoj pedofilnoj poruci, koja se krije iza nekakve umjetnicke slobode.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.