Naslovnica Kultura Knjige

U Zagrebu umrla književnica i prevoditeljica Milica Lukšić

U Zagrebu je nakon teške bolesti umrla književnica i prevoditeljica Milica Lukšić. Rođena 1964. godine, pisala je drame i romane, a veliki uspjeh postigla je dramom "Lov na medvjeda tepišara" izvedenoj u Teatru ITD
08. ožujka 2011. u 11:47 0 komentara 104 prikaza
milica lukšić
Foto: arhiv vl

Književnica i prevoditeljica te jedna od ustanoviteljica Autorske kuće Milica Lukšić umrla je u Zagrebu. Rođena je 1964. godine, diplomirala dramaturgiju na ADU i književnost i lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Surađivala je s Dramskim programom Hrvatskog radija. Mnogo uspjeha imala je njezina drama "Lov na medvjeda tepišara" u Teatru ITD, koja je nagrađena na festivalu Marulovi dani u Splitu. Devedesetih je surađivala u grupi Iris Supek. Milica Lukšić jedna je od članica osnivača Autorske kuće gdje se bavila uređivačkim poslovima te objavila knjigu "Alisa bez ogledala" (u dvije verzije), "Mrgude", "Priče za tešku noć", "Sabranih nedjela". Knjiga "Alisa bez ogledala" zasigurno je jedna od najboljih knjiga hrvatske tranzicije. Cijelo to vrijeme samozatajnog djelovanja, Milica Lukšić bila je slobodnjak i u umjetničkom i u doslovnom smislu. Vlastiti je pokop zabranila, urna s njezinim ostacima položena je u tišini.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.