Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt književnice

U Zagrebu umrla književnica i prevoditeljica Milica Lukšić

milica lukšić
arhiv vl
08.03.2011.
u 11:47

U Zagrebu je nakon teške bolesti umrla književnica i prevoditeljica Milica Lukšić. Rođena 1964. godine, pisala je drame i romane, a veliki uspjeh postigla je dramom "Lov na medvjeda tepišara" izvedenoj u Teatru ITD

Književnica i prevoditeljica te jedna od ustanoviteljica Autorske kuće Milica Lukšić umrla je u Zagrebu. Rođena je 1964. godine, diplomirala dramaturgiju na ADU i književnost i lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Surađivala je s Dramskim programom Hrvatskog radija. Mnogo uspjeha imala je njezina drama "Lov na medvjeda tepišara" u Teatru ITD, koja je nagrađena na festivalu Marulovi dani u Splitu. Devedesetih je surađivala u grupi Iris Supek. Milica Lukšić jedna je od članica osnivača Autorske kuće gdje se bavila uređivačkim poslovima te objavila knjigu "Alisa bez ogledala" (u dvije verzije), "Mrgude", "Priče za tešku noć", "Sabranih nedjela". Knjiga "Alisa bez ogledala" zasigurno je jedna od najboljih knjiga hrvatske tranzicije. Cijelo to vrijeme samozatajnog djelovanja, Milica Lukšić bila je slobodnjak i u umjetničkom i u doslovnom smislu. Vlastiti je pokop zabranila, urna s njezinim ostacima položena je u tišini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije