Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vip Zagreb Jazz

U Zagreb uskoro stižu glazbenici s pedigreom

'mahanthappa2_nnn_kul_291013'
Foto: 'JimmyKatz'
30.10.2013.
u 10:50

Festival otvara kvartet Tije Fuller koju je ugledni magazin DownBeat proglasio najboljom u kategoriji alt-saksofonistice u usponu karijere

Unatoč recesiji uspjeli smo i ove godine organizirati festival na koji smo doveli neke od trenutačno najboljih glazbenika svijeta u njihovim kategorijama – kazao je dobri duh jazza u Hrvata Dražen Kokanović na predstavljanju devetog izdanja Vip Zagreb Jazz Festivala koje će biti održano od 7. do 10. studenog u ZKM-u. Na ovogodišnjem festivalu zbog krize neće biti legendi koje popularnošću natkriljuju okvire jazza, na kakve nas je Kokanović godinama navikavao (Pat Metheny, Chick Corea, Sonny Rollins), ali dolaze nam glazbenici s pedigreom.

Festival otvara kvartet Tije Fuller koju je ugledni magazin DownBeat proglasio najboljom u kategoriji alt-saksofonistice u usponu karijere. Ostale večeri pripadaju američkom saksofonistu indijskog podrijetla Rudreshu Mahanthappu, sarajevskoj pjevačici sevdaha Amiri Medunjanin, majstoru lutnje Josephu Tawadrosu i američkom gitaristu Davidu Gilmoreu (nikako ga ne brkati s Davidom Gilmourom iz Pink Floyda) koji je potekao iz M-Base Collectiva te kao session glazbenik pratio Cassandru Wilson, Joss Stone, Waynea Shortera, Alice Coltrane...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije