Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

\"U tinelu\" o sakralnoj arhitekturi i suvremenom gradu

Ivan Juras od 1971. radi u nastavi Kabineta za crtanje i plastično oblikovanje. Redovitim profesorom postaje 1999. godine. Dekan je Fakulteta od 2002. do 2004., a Luka Korlaet (1974.) predavač je na Kabinetu za stambene zgrade
02. travnja 2012. u 09:01 0 komentara 15 prikaza
u tinelu
Foto: arhiva

Arhitekti Ivan Juras i Luka Korlaet sudjeluju na druženju i razgovoru "U tinelu: Arhitektonski crtež" u utorak 3. travnja od 19 sati u Društvu arhitekata Zagreb na Jelačićevu trgu 3, a tema je sakralna arhitektura i suvremeni grad, druženje i razgovor U tinelu gdje ćemo razgovarati o sakralnoj arhitekturi i suvremenom gradu. Razgovor moderira Davorka Perić.

Prof. dr. Ivan Juras rođen je 1941. u Šibeniku. Diplomirao, magistrirao i doktorirao ('Primjena i razvoj crteža u postupku projektiranja', 1990.) na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 1971. radi u nastavi Kabineta za crtanje i plastično oblikovanje. Redovnim profesorom postaje 1999. godine. Dekan je Fakulteta u od 2002. do 2004.

Uz nastavni i stručni rad (nagrada Vladimir Nazor 1986. za Krešimirov dom u Šibeniku, s E. Špirić, stambene zgrade u Omišlju i Zagrebu...), prof. Juras aktivan je i kao znanstvenik (niz godina voditelj je projekta 'Atlas arhitekture Republike Hrvatske – 20. vijek'; objavio je desetak znanstveno-stručnih radova iz područja teorije arhitekture i urbanizma u stručnim i znanstvenim časopisima te knjigu 'Arhitektura između verbalnog i vizualnog', 2008.).

Član je redakcije časopisa 'Arhitektura' 1997. do 1998. U više navrata samostalno je izlagao crteže i akvarele.

Luka Korlaet rođen je 1974. u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, gdje radi kao predavač na Kabinetu za stambene zgrade. Kao nekadašnjeg nastavnika kolegija Crtanje, intrigira ga crtež kao sredstvo analize, kreacije i prezentacije arhitektonskog djela.

 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Tvrtka Solvis
Tvrtka Solvis
Uspješna priča o najvećem domaćem proizvođaču solarnih panela
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.