Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krcato kino

U Tel Avivu održana svjetska premijera novog dokumentarca Jakova Sedlara "Jasenovac - istina"

Svjetska premijera filma Jasnoevac - istina
Foto: Promo
1/5
28.02.2016.
u 23:06

Prije projekcije u kinu koje je bio krcato uvod je dao prof. Mordecai Padwa, a nakon filma publika je sa Jakovom Sedlarom razgovarala nešto više od pola sata.

U Arab-Hebrew Theatre u Tel Avivu večeras je održana svjetska premijera novog dokumentarca Jakova Sedlara "Jasenovac-istina". Nakon ove projekcije film će biti prikazan u europskim gradovima, SAD-u i u Hrvatskoj gdje će premijera biti 4. travnja u Zagrebu. 

Prije projekcije u kinu koje je bio krcato uvod je dao prof. Mordecai Padwa, a nakon filma publika je sa Jakovom Sedlarom razgovarala nešto više od pola sata. Bilo je raznih pitanja, ali najveći broj zanimao se za komunistički Jasenovac, jer o tome prije nisu znali praktički ništa. 

>> Razotkrivanje Meira Amita, čelnog čovjeka Mossada

Na projekciji je uz mnogobrojne goste bila i izraelska glumica Raida Adon

 

Ključne riječi

Komentara 12

IC
ice12
05:22 29.02.2016.

Bravo Sedlaru!

BR
brojevi
10:18 29.02.2016.

Interesna populacija*antifašista* je na lažnom mitu o Jasenovcu izgradila svoje uhljebničke karijere i osigurala nedodirljiv satus u društvu. Prikrivajući pravu istinu drže Hrvatsko društvo pod neprekidnoj stigmi ustaštva i genocidnosti ne bi li svoj uhljebničko-parazitski status održali što duže i tako izdajnički raslojavali Hrvatski nacionalni korpus. Čini se da se Sedlarovim dokumentarcem nazire kraj ovoj dugogodišnjoj antihrvatskoj uroti.

HR
hrvatska91
10:53 29.02.2016.

Mrtve ne možemo oživjeti, kako žrtve, tako ni krvnike...ali možemo i mroamo doći do ISTINE, koja nam je sustavno prešućivana i pretvarana u laž od 45-te. Da su tito i partija zaista u Jasenovcu našli "nešto veliko" što se tiče ustaških zločina, oni bi to na sva zvona već odavno rastrubili po cijelom svijetu, radili dokumentarce, snimali, pisali knjige...ali tamo su većinom bile kosti hrvatskih vojnika, ubijenih nakon Križnog puta, pa zato nisu po tome "čeprkali", nego su se oslanjali na velikosrpsku četničku propagandu "o stotinama hiljada, pa i milion i pol zaklane srpke nejači" (duboko vjerujem da na kraju neće ispasti ni nekoliko tisuća umrlih manje više prirodnom smrću). I tako, na kraju kad saznamo konačnu istinu i provedemo kakvu-takvu lustraciju, kada se osude svi zločini i zločinci, onda ćemo tek moći u svjetlu budućnost. Istina će za mnoge biti bolna. Nek nam dobri Bog pomogne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije