Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Film

U Rovinju snimljeni prvi kadrovi novog Bulajićevog filma

Film povezuje vrijeme 40-tih godina prošlog stoljeća, ali i današnju suvremenu Istru. Prikazivat će isprepletene sudbine ljudi u jednom od najzanimljivijih povijesnih razdoblja.
02. ožujka 2017. u 12:11 1 komentara 414 prikaza
Bijeg od mora
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/18

Danas ujutro u Rovinju započelo je snimanje filma 'Bijeg od mora' čiju režiju potpisuje Veljko Bulajić.

Film “Bijeg do  mora”  prati  zbivanja  i  sudbine  triju  glavnih  likova  u  dramatičnim  okolnostima  Drugog svjetskog rata, koje povezuje s današnjim vremenom. Osnovna tema filma je pobjeda čovječnosti i ljubavi nad užasom i besmislom ratova koji dolaze i prolaze, ali razaraju ljudske vrijednosti običnih ljudi, tzv. malog čovjeka.

Vizija redatelja Veljka Bulajića najbolje je izražena u slijedećem citatu:  “Bez  ideologizacije  jedne ili  druge  ratne  strane,  film je  zamišljen  kao  suvremeni  pogled,  s  distancom,  ne-opterećen artikulacijom političkog i ideološkog kuta gledanja. Tu filmsku priču, o takozvanim „malim ljudima“s obje zaraćene strane, obilježava okrutnost rata, a jednako i današnji život.”

Producent filma Tomislav Žaja suradnju sa Bulajićem opisuje na slijedeći način: "Veljko  Bulajić  predstavlja  veliko  ime  u  povijesti  europske  kinematografije,  ali još je  zanimljiviji  njegov  aktualni  stvaralački  duh  koji  kao da  nikad  nije  bio  mlađi  i  kreativniji.  Bulajićeva  zanatska  superiornost  i perfekcionizam, te istančani osjećaj za glumce obećavaju još jedno značajno ostvarenje."

Filmovi Veljka Bulajića su najgledaniji filmovi bivše Jugoslavije. Većina Bulajićevih filmova distribuirani suširom svijeta. Produkcija filma obavila je studiozne pripreme filma i u tom procesu uspjela internacionaliziratiprojekt, štoje za hrvatsku kinematografiju i film „Bijeg do mora“ značajan korak u nastojanju da i ovaj film redatelja Bulajića bude s uspjehom prikazan u svjetskoj distribuciji 

Veljko Bulajić KAPITALNO IZDANJE Knjiga svjedoči da je Bulajić i dalje naš najuspješniji autor

- Imam ekipu odličnih suradnika imamo distributere koji su distribuirali moje filmove u cijelom svijetu pa mislim da će i ovaj film naći svoje mjesto. Četiri mjeseca je trajao izbor glumaca, razgovori s njima, a sada na okupu imamo pravu glumačku ekipu gdje će i najmanje epizode igrati naši ponajbolji glumci - rekao je Bulajić.

ilm će se snimati tijekom ožujka na brojnim lokacijama u Istri, a nastavit će se u travnju na lokacijama u Gorskom Kotaru i u Crnoj Gori. 

 

 

>>Bulajić: U film "Bijeg do mora" ulazim kao da mi je prvi

>>Razorno iskren film o obiteljskim odnosima za početak ZagrebDoxa​

Rijeka: Predstavljanje knjige Vedrane Rudan "Ples oko Sunca"
Šala ili istina?
Vedrana Rudan u svom blogu piše da se razvela nakon 30 godina braka, i sad se ponovno udaje za 16 godina mlađeg
PPD
ENERGETSKA UČINKOVITOST
Najbolji savjeti za uštedu energije: Ugasi i iskopčaj te sačuvaj planetu i novac