Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gitara s trsatskim zmajem

U Rijeci održan četvrti Hal’s All Star Guitar Festival

I riječki se gradonačelnik (iza scene) okušao kao gitarist
Foto: Pero Lovrović
27.10.2008.
u 17:44

Za peti Hal’s All Star Guitar Festival neminovno se mora tražiti novi, veći prostor jer je dvorana HKD-a u subotu i nedjelju navečer, kada su na njezinoj pozornici nastupala svjetska gitaristička imena, pucala po šavovima.

Četvrti festival doveo je u Rijeku vrhunske gitariste koji su publici priredili užitak akustične i električne svirke na gitari. Prve večeri nastupili su Mađar Sandor Szabo, koji svira na čudesnoj dvovratnoj gitari, Bernie Mardsen s pratećim bendom sastavljenim od mladih kastavskih gitarista predvođenih organizatorom festivala Damirom Halilićem Halom i poznati američki majstor gitare i autor edukacijskih knjiga John Standefer.

Druge večeri sviralo se isključivo bez struje, a nastupili su Boris Dujmović, Francuz porijeklom iz Hrvatske, Britanci Ed Genis i Michael Messer, koji sviraju zajedno, Stingov gitarist Dominic Miller i Talijan Walter Lupi.

Obje večeri otvorio je Damir Halilić Hal svirkom na akustičnoj gitari marke Stanford, koja će ubuduće promicati u svijetu Hrvatsku i Rijeku jer ima ugraviran stiliziran lik trsatskog zmaja. Uoči druge večeri održano je druženje gitarista i njemačkog proizvođača gitare Stanford Tonija Goetza s predstavnicima riječke gradske vlasti i novinarima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije