Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski balet

U program HNK Split vraća se romantični "Onjegin"

HNK Split
20.01.2023.
u 10:14

Romantična baletna drama na rasporedu je u petak, subotu i nedjelju 20., 21. i 23. siječnja.

Balet "Onjegin" vraća se na scenu HNK Split. Ovu raskošnu baletnu romantičnu dramu koreografirao je i režirao ugledni ruski koreograf Vasilij Medvedev, a premijera je bila u svibnju prošle godine. Publika je sada može pogledati u petak, subotu i nedjelju 20., 21. i 23. siječnja.

Kao glazbenu podlogu ove baletne drame Medvedev je izabrao ulomke iz različitih djela Petra Iljiča Čajkovskog, a libreto baleta, koji potpisuje Valerij Modestov, prati osnovnu liniju Puškinova romana u stihovima kojim je jedan od najvećih ruskih književnika u literaturu uveo poslije često korišten prototip suvišnog čovjeka koji zbog društveno-političkih promjena ostaje na marginama društva i propada lišen smisla postojanja. Plemić Evgenij Onjegin, navikao na udobnost i besposličarstvo, život shvaća olako i zbog toga ostaje bez ljubavi svog života. U prve dvije najavljene izvedbe orkestrom HNK Split ravnat će maestro Hari Zlodre, a na onoj u ponedjeljak maestro Veton Marevci. U naslovnoj ulozi plemića Evgenija Onjegina je Aubin Le Marchand, Tatjana će biti Eva Karpilovska, u ulozi Tatjanine sestre Olge nastupit će Irene Tomassetti. Aaron Kok pleše ulogu Lenskog, Lev Šapošnikov bit će knez Gremlin, dok će ulogu Tatjanina alter-ega plesati Tiri Berge.

Lanjsku premijernu izvedbu baleta "Onjegin" splitska je publika oduševljeno prihvatila, a kritike su bile pune superlativa o tome kako je "splitska nacionalna kazališna kuća dobila moćnu baletnu predstavu". 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije