Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U hrvatskom prijevodu
Povratak na članak

U predizborno vrijeme isplati se čitati “Svjedočanstva”, nastavak "Sluškinjine priče

Radnja “Svjedočanstava” Margaret Atwood odvija se 15 godina nakon nestanka Fredove, fokusirajući se na priče triju pobunjenih žena, a u Hrvatskoj je knjigu objavio Lumen

Komentari 6

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
11:33 28.06.2020.

E pa, Milena, mozda bi ti trebala citati tekstove Phylis Schlafly u predizborno vrijeme. Ako cemo o demokraciji i pravima, prvo moras shvatiti da konzervativizam ima jednaki legitimitet kao i liberalizam. A pobacaj nije “vec steceno zensko pravo”, nego nasilno nametnuta mantra i filozofija postindustrijskog drustva, forsirana zapadnjackim liberalizmom i istocnim komunizmom, koji su u svojoj osnovi jednako dehumanizirane jednako materijalisticke, jednako egocentricne i jednako anti-duhovne ideologije. Kuzis, mikica..?

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
11:41 28.06.2020.

Feminizam i homoseksualnost su pravo izbora, mene ne zanimaju ni jedno ni drugo. Posebno ovi hollywoodskog tipa.

VL
Avatar Damating
Damating
11:29 28.06.2020.

Ja se i dalje pitam kakvi su to ljudi koji savjetuju ženi da šuti, srami se, otuđi se od obitelji i sama donese tešku odluku i sama nosi teret. ....tko tako odgaja svoju djecu? Moja se samnom savjetuju i okoo preseljenja u drugi stan. Ne da bi me nužno poslušali, nego čisto da čuju moje argumente, ili da im poslužim kao "zid" o koji će "bounce back" svoje. ..... plus, Handsmade tale je izašao davno, jednako kao i nastavak. A da Severina i "sarnavke" čitaju u originalu, da ne čekaju prijevod? .... čuj mene čitaju 🤣🤣🤣🤣 moš mislit.

VL
KO
KOMEntar
10:37 28.06.2020.

RECIKLAZA !

VL
DU
Deleted user
09:58 28.06.2020.

Nastavlja se s preuveličavanjima. To me podsjeća i na one tvrdnje da igranje nasilnih igrica povećava nasilje u stvarnom svijetu, a to uopće nema veze s istinom, štoviše djeca su danas manje nasilna nego prije. Orijentiran sam prema centru po životnim stavovima, smatram da se medicinska struka treba baviti pitanjima pobačaja a ne religija, nemam ništa protiv gayeva , da ne nabrajam dalje. Ali stvarno ste više dosadni s tim preuveličavanjima oko Škorine izjave i od miša radite slona. Da se nekome iz moje obitelji desi da bude silovana pa naravno da bi bilo dobro da popriča s drugima u obitelji i tek onda donese odluku. Ima više razloga zašto je to dobro. Prvo, žrtvi je malo lakše jer će dobiti razumijevanje i podršku rodbine. Drugo, u startu će se rješavati problemi ako je netko skloniji religioznim pogledima i pokušati riješiti taj problem. Treće, više glava je pametnije od jedne. Po nekima izgleda da je bolje da netko to odluči sam, u stanju kada je uslijed traume onemogućena donijeti dobro promišljenu odluku i onda povrh toga još bude suočena s osudom obitelji jer nije razgovarala s njima i mogućim dodatnim traumama ako je religiozna ili postane religiozna kasnije u životu. Naravno da treba odluku donijeti s članovima obitelji, osim ako netko nema obitelj ili mu je draže da bude asocijalan.

VL
Avatar TheJack
TheJack
11:49 28.06.2020.

Tekst nisam procitao, ali ga osudjujem.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.