Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grožnjan

U kolovozu Međunarodni arhitektonski simpozij

krešimir rogina
arhiva VL
10.06.2010.
u 10:46

Seminar propituje arhitekturu u posljednjih deset godina, a predviđena je i arhitektonska radionica. Njena je tema: What's Next?

U Grožnjanu se od 7. do 15. kolovoza održava Međunarodni arhitektonski simpozij, na kojem će sudjelovati eminetni svjetski i domaći stručnjaci.

Tema je ovogodišnjeg simpozija The First Decade: Architecture 2000.-2010., a brojni predavači pokušat će dati odgovore na pitanja o tome je li prva dekada u arhikteturi 21. stoljeća bila početak ili kraj jedne ere te hoćemo li je pamtiti ili poželjeti brzo zaboraviti.

Arhikturu posljednjih deset godina obilježila je ikonička kićenost i postavlja se pitanje je li ona bila inspirativna ili obeshrabrujuća, je li njezina glavna vrlina napredak ili pak kriza, progresivna inventivnost ili dekadentna proliferacija; je li većinom bila dobra ili loša, ugodna ili turobna. O tim, ali i brojnim sličnim pitanjima u teorijskom dijelu simpozija diskutirat će: Yoshiharu Tsukamoto, Anna Popelka, James Njoo, David Mikhail, Alisa Andrašek, Vinko Penezić i Krešimir Rogina (na slici). 

Osim teorijskog dijela, predviđena je i arhitektonska radionica. Njena  je tema: What's Next?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije