Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene u umjetnosti

U Hamburgu platforma za mlade umjetnice

Vatrogasci
19.08.2013.
u 10:29

Trideset tri mlade žene smatraju da muškarci dominiraju i u svijetu umjetnosti i tome žele stati na kraj

Mlade umjetnice s Visoke škole za umjetnost u Hamburgu okupile su se kako bi zajedno organizirale izložbe. Naime, 33 mlade žene smatraju da muškarci dominiraju i u svijetu umjetnosti i tome žele stati na kraj.

Tijekom studija čini se da je velik broj žena umjetnica, no zapravo tek dvadeset posto njih od svoje umjetnosti može i živjeti. Čini se da suradnja među umjetnicama nije dovoljno dobra, a i struktura je loša, zbog čega je tako mali broj žena umjetnica. Zato su okupljene u Hamburgu organizirale platformu CALL za umjetnice. Cilj im je skrenuti pozornost na žene u umjetnosti. Za njemačku umjetničku scenu to je velika stvar.  

>> Kiparica koja spaja umjetnost, robotiku i umjetnu inteligenciju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije