Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje projekta

U godinu dana Noć kazališta postala European theatre night

'zagrljeni_nnn_kul_121110'
''
12.11.2010.
u 15:45

Programska knjižica prestala je biti aktualna čim je otisnuta jer se nova kazališta uključuju iz dana u dan

– Do zadnjeg časa čekali smo s tiskanjem programa Noći kazališta kako bismo u njega ugurali sva događanja, i sad kad je napokon otisnut, moram reći da i dalje nije potpun. Nove institucije uključuju se iz dana u dan – rekao je organizator Noći kazališta Leo Vukelić.

U trenutku pisanja ovog teksta sudjelovanje u Noći kazališta 21. studenog potvrdilo je 55 ustanova iz 25 hrvatskih gradova, sa 95 kazališnih predstava i 65 popratnih sadržaja, od glazbenih do kulinarskih programa. U odnosu na prošlogodišnju manifestaciju, program i broj sudionika veći je 25 posto. Uključio se i Grad Karlovac te kazalište Gavella, koje prošle godine nije sudjelovalo u akciji.

Sudjeluju Slovačka i BiH

Iako je riječ  tek o drugoj godini manifestacije, u nju su se odlučila uključiti kazališta iz Slovačke te Bosne i Hercegovine, pa su organizatori, možda ipak malo preuranjeno, manifestaciju počeli reklamirati kao European theatre night.

– Od ukupno 50 slovačkih kazališta, u program se uključilo njih 27 iz osam gradova, dok su ponudu za uključivanje u projekt u BiH odbila samo dva sarajevska teatra, a uključilo se 30 kazališta iz 15 gradova – rekao je Vukelić.

Srušena web-stranica

Umjesto procjene broja gostiju, izvukao je prošlogodišnje statistike:

– Prve godine, kad smo bili samo u granicama Hrvatske, predstave je gledalo više od 30 tisuća ljudi. Usred noći nam je zbog navale pala web-stranica. Imali smo sto tisuća posjeta na webu i dvjesto tekstova u svim važnijim novinama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije