Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival

U godini krize 
za Igre je osigurano gotovo osam milijuna kuna

DLJI, završna pressica
arhiva VL
25.08.2010.
u 16:31

Pet milijuna kuna Ministarstva kulture RH, dva milijuna iz proračuna grada Dubrovnika, 700 tisuća iz Županije, sto iz TZ-a grada Dubrovnika te 150 iz TZ-a putem natječaja – rekao je Ivica Prlender.

Unatoč prilagodbi financijskim okolnostima 61. Dubrovačke ljetne igre imale su bogat program. I pritom su ostale u okvirima zajamčenih financijskih mogućnosti: pet milijuna kuna Ministarstva kulture RH, dva milijuna iz proračuna grada Dubrovnika, 700 tisuća iz Županije, sto iz TZ-a grada Dubrovnika te 150 iz TZ-a putem natječaja, dakle gotovo 8 milijuna kuna – rekao je na završnoj konferenciji za medije intendant Igara Ivica Prlender.

U 45 dana Igara na 14 scenskih prostora izvedeno je 77 programa; 28 dramskih, 26 glazbenih, deset folklornih, dva operna i 11 popratnih. Pogledalo ih je 60 tisuća posjetitelja, a u programima je sudjelovalo dvije tisuće umjetnika iz gotovo 30 zemalja svijeta. Ove godine umjetnički ravnatelji Igara bili su Dora Ruždjak Podolski (drama) i maestro Ivan Repušić (glazba).

– Tih 45 dana prošlo je kao snoviđenje i jako sam zadovoljna. Očekivanja su bila velika, nadam se da smo ih Ivan Repušić i ja ispunili. Trudili smo se dati dio sebe što je često najteže – rekla je Dora Ruždjak.

U dramskom su dijelu odigrana dva premijerna naslova ”Spašeni” redateljice Franke Perković i “Revizor” u režiji Jerneja Lorencija te tri reprizna “Skup” i “Hamlet”, obje u režiji Ivice Kunčevića, i “Na taraci” redatelja Joška Juvančića. Tu su i dva gostovanja “Psyche Pelingrada” Davora Mojaša te “Služavke” Georgija Para. Što se glazbenog dijela tiče, održano je 26 koncerata, a u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara premijerno je izvedena Telemannova komična kantata “Schulmeister” i Pergolesijeva opera “La Serva Padrona”. Projektom je ravnao Tomislav Fačini, a režiju potpisuje Krešimir Dolenčić.

– Siguran sam da mogu biti zadovoljan glazbenim programom. Posebno mi je drago da smo osim velikog broja koncerata klasične glazbe, slušali i jazz, flamenco te pratili nastupe dva sjajna folklorna ansambla “Lado” i “Linđo”, a gotovo su svi koncerti bili dupkom puni – dodao je maestro Ivan Repušić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije