Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

U bečkom Kunstforumu otvorena maštovita izložba Igora Eškinje

igor eškinja izlaže u kunstforumu u beču
arhiv vl
21.01.2011.
u 08:13

Izložbu pod naslovom „Stanovnici općih mjesta“ organizirao je bečki Kunstforum u suradnji s kulturnom organizacijom KulturKontakt Austria iz Beča

BEČ – Fotografije, precizne instalacije u prostoru izvedene nenametljivo uz pomoć jednostavnih umjetničkih sredstava poput aplikacija od ljepljive trake, pepela, elektroničkih kabela, naljepnica i drugih materijala te natpisi i slogani čine postav maštovite troslojne izložbe mladog hrvatskog umjetnika Igora Eškinje, otvorene u četvrtak navečer u trezoru Kunstforuma Bank Austria u Beču.

Izložbu pod naslovom „Stanovnici općih mjesta“ organizirao je bečki Kunstforum u suradnji s kulturnom organizacijom KulturKontakt Austria iz Beča.

Govoreći o umjetničkim radovima i autoru Igoru Eškinji direktorica Kunstforuma Bank Austria Ingried Brugger je istakla da je ovaj po godinama mlad, ali po jednostavnosti i suptilnosti likovnog izraza zreli hrvatski umjetnik u kratko vrijeme već postao poznat na međunarodnoj likovnoj sceni. Dodala je da su prikazani radovi zamišljeni isključivo za bečki izložbeni prostor i kako zahtijevaju vizualno sudjelovanje neposrednog promatrača.

– Autor u izložbenom prostoru znalački stvara dvodimenzionalnu instalaciju koju tako konstruira da ju onaj tko ju promatra percipira kao trodimenzionalni predmet – ustvrdila je Burgger, pohvalivši Igorov istraživački duh i odlično poznavanje perceptivnih zakonitosti.

Direktor kulturne organizacije KulturKontakt Austria u Beču Gerhard Kowar je rekao kako je autor svojim uravnoteženim radovima privremenog karaktera toliko savršeno redefinirao bečki izložbeni prostor da bi se izložbu moglo nazvati „ Igor i trezor“. Dodao je da umjetnik svoje radove realizira neposrednom intervencijom na zidovima ili podu izložbenog prostora.

Izložba je otvorena od 21. siječnja do 6. ožujka ove godine.

Igor Eškinja je rođen 1975. godine u Rijeci. Diplomirao je slikarstvo 2002. godine na Accademiji di Belle Arti u Veneciji. Izlagao je na desetak samostalnih i tridesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je brojnih važnih međunarodnih nagrada.

Boravio je na rezidencijalnim programima u Beču, Berlinu, Marseilleu, New Yorku i Veneciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije