Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjećanje kiparovog nasljednika
Povratak na članak

Turkalj: Meštrović se mlitavo rukovao i slabo nas je plaćao

Osim sakralnih skulptura, Turkalj je radio i portrete, pa tako i omiljenog američkog predsjednika Kennedyja, ali i motive guslara

Komentari 2

KO
Kora
17:12 23.08.2018.

Dirljivo.

VL
DA
Danijel2
08:10 24.08.2018.

Očigledno je da uspješni kipari u svojim radionicama-pogonima imaju pomoćnike, koji vjerojatno puno odrađuju. I Augustinčić je radio za Meštrovića, treba samo vidjeti sličnost prstiju i šake na pojedinim skulpturama oba kipara. Bez obzira na sve oni su ostavili nešto iza sebe. Malo je tužno čuti da je i veliki Meštrović imao u sebi pohlepu, koja nije prepoznavala druge ljude.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.