Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt O. Frljića

Turbofolk riječkog HNK na gostovanju u Crnoj Gori

Turbofolk, HNK Rijeka,
arhiva VL
28.01.2011.
u 10:29

Predstava progovara o fenomenu narodnjačke glazbe i svim njezinim popratnim efektima te uz to, na šokantan i katarzičan način, čisti mračne ostatke nasljedstva bivše Jugoslavije

Kultna predstava riječkog HNK Ivana pl. Zajca "Turbofolk" – autorski projekt Olivera Frljića – i dalje osvaja pozornice inozemnih kazališta. Ovoga puta na redu je gostovanje u Crnoj Gori i to na sceni Crnogorskoga narodnog pozorišta u Podgorici 28. siječnja 2011. u 20 sati, a dan poslije, 29. siječnja, u Zetskom domu u Cetinju također s početkom u 20 sati.

Predstava progovara o fenomenu narodnjačke glazbe i svim njezinim popratnim efektima te uz to, na šokantan i katarzičan način, čisti mračne ostatke nasljedstva bivše Jugoslavije. Riječki glumci koji sudjeluju u ovoj predstavi su Anastazija Balaž Lečić, Olivera Baljak, Andreja Blagojević, Alen Liverić, Jelena Lopatić, Jasmin Mekić, Dražen Mikulić, Damir Orlić i Tanja Smoje. "Turbofolk" premijerno je izveden 2008. godine, a do danas je zabilježio 57 izvedbi, s više od 8000 gledatelja. Treba naglasiti da su publika i predstava uvijek zajedno na sceni te da kapacitet gledališta nikada ne može biti veći od najviše 200 mjesta.

Uz Olivera Frljića koji potpisuje režiju i izbor glazbe, a s dramaturgom Borutom Šeparovićem i scenografiju u autorskom timu ove hit-predstave su modni studio Artiđane - kostimografi te Boris Bildar koji je oblikovao svjetlo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije