Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kinookus

Trodnevno druženje s autorima gastro-filmskog festivala u KIC-u

Poplava, Goran Dević
arhiva VL
19.04.2011.
u 14:13

Četiri filma, jedna izložba, predavanja i hrana čekaju gledatelje u središtu Zagreba

 

U trodnevnom druženju s idejnim tvorcima i organizatorima prvog međunarodnog gastro film festivala u Hrvatskoj imat ćete priliku pogledati četiri filma koji kroz problematiku prehrane, odnosa prema okolišu i očuvanja lokalnih običaja pripovijedaju priču o 'običnom' čovjeku i neprestanim izazovima koje pred njega stavlja naše 'vrijeme ispalo iz zgloba'. 
Projekcije će biti začinjene predavanjima o temeljnoj filozofiji Festivala i Slow Food pokreta, izložbom fotografija foto kluba Marin Getaldić (Dubrovnik) i Udruge Crno-bili svit (Sutivan) te završnim tratamentom u organizaciji Slow Food Centra Zagreb. 

 

U trodnevnom druženju s idejnim tvorcima i organizatorima prvog međunarodnog gastronomsko-filmskog festivala u Hrvatskoj imat ćemo priliku pogledati četiri filma koji kroz problematiku prehrane, odnosa prema okolišu i očuvanja lokalnih običaja pripovijedaju priču o ''običnom'' čovjeku i neprestanim izazovima koje pred njega stavlja naše ''vrijeme ispalo iz zgloba''. 

Revija Kinookus u zagrebačkom KIC-u počinje večeras u 19 sati predavanjem "Kinookus - osluškivanje teritorija" te filmom "Red Gold" u 20 sati, dokumentarcem o najvećem mrestilištu crvenog lososa na svijetu i planovima o gradnji velikog rudnika koji bi trajno poremetio ekosustav tog aljaškog predjela.

U srijedu se Kinookus nastavlja predavanjem "Slow food nije sporogriz" u 19 sati te filmovima "Terra Madre People" i "Focaccia Blues" u 20 sati.

U četvrtak je u 21 sat na rasporedu dokumentarac "Poplava" našeg poznatog dokumentarista Gorana Devića.

Uz predavanja o temeljnoj filozofiji festivala i pokreta Slow Food, projekcije će biti začinjene izložbom fotografija fotokluba Marin Getaldić (Dubrovnik) i udruge Crno-bili svit (Sutivan) te završnim tratamentom u organizaciji Slow Food Centra Zagreb. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije