Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subversive Film

Tribina ''Nove emancipacijske borbe'' u kinu Europa

Terry Eagleton
28.04.2011.
u 13:36

Tribina u sklopu Subversive Film Festivala, koja će pokušati odgovoriti na relevantna političko-ekonomska pitanja modernog svijeta, od 15. do 21. svibnja održavat će se u kinu Europa

U sklopu 4. Subversive Film Festivala, koji će se održavati od 7. do 14. svibnja u kinima Europa i Tuškanac, slijedi međunarodna konferencija ''Nove emancipacijske borbe'' od 15. do 21. svibnja u kinu Europa.

Stvorena platforma i ove će godine poslužiti kao sjecište progresivnih ideja. Predavanje Zygmunta Baumana pokušat će odgovoriti na pitanje ''Ima li budućnost ljevicu?'', dok će Terry Eagleton dekonstruirajući mitove marksizma objasniti zašto je Marx bio u pravu.

Predavanja će održati i drugi, ništa manje relevantni mislioci, nezaobilazni u svjetskim teorijskim i političkim tokovima: Gayatri Spivak, István Mészáros, Samir Amin, David Harvey, Antonio Negri i drugi.

Novost ovogodišnjeg programa je Svjetski forum za alternative koji okuplja političke aktiviste, ekonomičare i teoretičare iz Indije, Senegala, Egipta, Kine, Španjolske, Portugala, Rumunjske, Češke, Francuske, Mađarske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Grčke, Cipra, Velike Britanije i drugih zemalja.

Cilj ovog foruma bit će traženje odgovora na političko-ekonomska pitanja koja se nameću u svim zemljama.

U sklopu festivalskog programa održava se i dvotjedni sajam knjiga kojim će biti popraćeni svi sadržaji u kinu Europa. Promocije knjiga popratit će i sami autori, a knjige ujedno dopunjuju i temu samog festivala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije