Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
knežev dvor

Tri Dubrovčanke u Kneževu dvoru izvode Ruckerta, Mahlera i Liszta

'kultura...zagreb...02.02.2005. gunduliceva, glazbeni zavod, zagrebacki solisti i dubravka tomsic foto: goran stanzl'
Foto: 'goran stanzl'
1/3
13.07.2011.
u 16:30

Gošća je na ovom koncertu Doris Šarić Kukuljica koja govori Ruckertove stihove u prepjevu Seada Muhamedagića

Tri istaknute Dubrovčanke, svaka na svom polju, obilježit će koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra u četvrtak 14. srpnja na Dubrovačkim ljetnim igrama. Tako će ugledna hrvatska mezzosopranistica i vagnerijanka Dubravka Šeparović-Mušović pjevati pet Ruckertovih pjesama koje je uglazbio Gustav Mahler. No, prije svake pjesme prepjev Seada Muhamedagića na hrvatski interpretirat će još jedna velika dubrovačka umjetnica – Doris Šarić-Kukuljica, koja će glumiti u trećoj dramskoj premijeri Igara, Sofoklovu "Kralju Edipu". I na kraju koncerta kojim ravna glazbeni ravnatelj festivala Ivan Repušić nastupa treća rođena Dubrovčanka, slovenska pijanistica Dubravka Tomšič, česta i draga dubrovačka gošća koja će odsvirati glazbenu poslasticu, Lisztov Prvi koncert za glasovir i orkestar u Es-duru.

A Dubrovački simfonijski orkestar, koji ove godine opet odlazi na gostovanje u Indoneziju, izvesti će i Bersinu Idilu za orkestar te prigodno, Papandopulov Hommage a Sorkočević. Koncert se izvodi u atriju Kneževa dvora i doista ga ne bi trebalo propustiti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jorge
Jorge
08:27 16.07.2011.

Dubrovkinje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije