Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kušej režira Krležu

Tri drame Miroslava Krleže na uglednom bečkom festivalu

miroslav krleža
arhiv vl
06.05.2013.
u 20:10

U sklopu Bečkih svečanih tjedana austrijski režiser Martin Kušej režirat će tri Krležine drame objedinjene u jednu predstavu. Riječ je o dramama "Gospoda Glembajevi", "Galicija" i "U agoniji".

Miroslav Krleža dobio je iznimnu europsku kazališnu satisfakciju. U bečkom Volkstheateru u sklopu uglednih Bečkih svečanih tjedana austrijski redatelj Martin Kušej režirat će prvi put objedinjene tri drame Miroslava Krleže. Riječ je o dramama “Gospoda Glembajevi”, “Galicija” i “U agoniji”, koja je Kušej, inače intendant uglednoga Residenztheatera iz Münchena (koproducenta predstave), objedinio pod nazivom “U agoniji”. Kušej, inače koruški Slovenac, čitao je Krležu još kao student, ali ga do sada nije režirao, premda ga smatra važnim piscem koji je dio i austrijske kulture.

Na bečkom festivalu gostovat će i Oliver Frljić i to s predstavom “Mrzim istinu” Teatra ITD.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije