Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra značenjima

Treba li suncu pozlata – radionica za djecu i mlade u MSU

 Kožarićevo sunce
arhiva VL
02.08.2011.
u 17:30

Namijenjena je onima od 6 do 13 godina, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da i oni donesu neki predmet kojem žele vratiti izgubljeni sjaj

U šetnji središtem Zagreba u ove vruće, sunčane dane vjerojatno ste se već susreli s Prizemljenim Suncem, velikom zlatnom kuglom u Bogovićevoj ulici. Jeste li znali da je to skulptura Ivana Kožarića čiju izložbu naslovljenu „Preko crte“ sada možete posjetiti u Muzeju suvremene umjetnosti? Kipar Kožarić, poznat po svom nemirnom duhu, u jednom je razdoblju svog života sve predmete u svom atelijeru koji se tada nalazio u Medulićevoj 12 obojio u zlatno, od kutije za deterdžent do smeća, i time im promijenio izgled i značenje. Neke od tih „zlatnih“ skulptura naći ćete i na izložbi „Preko crte“, slobodno postavljenih na galerijskom podu.

Kožarićevo Sunce tema je radionice koja je u subotu 6. kolovoza održana u MSU. Namijenjena je onima od 6 do 13 godina, a organizatori pozivaju sve zainteresirane da i oni donesu neki predmet kojem žele vratiti izgubljeni sjaj i podariti mu novo značenje koje nosi zlatna boja. Crtajte zlatnim flomasterima na bijeloj ili crnoj podlozi, složite kolaž od zlatnog papira ili naučite novu tehniku / pojam slaganjem različitih predmeta u istu cjelinu (assemblage), koje ćete zatim obojiti u zlatno.

Voditeljica radionice je Petra Böhm, povjesničarka umjetnosti i pripravnica MSU.

Okupljanje na recepciji u 16 sati. Sudjelovanje u radionici besplatno je, a pribor i materijal osigurani.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije