Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Split

Tonči Bilić najavio veći broj naslova i više koncerata

'23.05.2013., Zagreb - Promocija 4. SPFF (Starigrad Paklenica fim fesetivala) medjunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma odrzana je u hotelu The Reagent Esplanade. Irena Skoric.  Photo: Gor
'Goran Stanzl/PIXSELL'
04.10.2013.
u 12:00

Inzistirat ćemo na mladim autorima, ali i onima koji dosadašnjim radom jamče kvalitetu – poručuje novi šef splitske Drame Žarko Radić, koji je najavio pet novih naslova

Danima Ive Tijardovića, koji uključuju izvedbu operete \"Spli\'ski akvarel\", predstavljanje HRT-ov serijala o Tijardoviću Željka Rogošića i promociju knjige \"Nepoznati Tijardović\" Duška Kečkemeta, splitski HNK počinje sezonu u kojoj obilježava 120. godišnjicu otvaranja kazališne zgrade.

– Napravili smo iskorak po broju naslova, bitno je bogatija koncertna sezona – kaže intendant Tonči Bilić. Dinko Bogdanić, ravnatelj Baleta, najavljuje bogatu plesnu sezonu. Na repertoaru su Orašar, Bolero i Carmen u koreografiji Valentine Turcu, Bogdanićev Verdi, ali i Grk Zorba, Don Quijote, Brel i Trnoružica. V. d. ravnatelja splitske Opere Ivica Čikeš izdvaja dva premijerna naslova – Verdijevu Traviatu u kojoj će naslovnu ulogu pjevati Lana Kos te središnju  premijeru Mefistofelea. S Peristila se u teatar prenosi Suppeov Povratak mornara. – Inzistirat ćemo na mladim autorima, ali i onima koji dosadašnjim radom jamče kvalitetu – poručuje novi šef splitske Drame Žarko Radić. Najavljuje pet novih naslova: Majku Hrabrost, Kontra progresa i Učene žene koje će se izvesti na velikoj te Libreto i Kaos na maloj sceni. Jasen Boko iduće će godine biti producent u HNK Split.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije